BK Krnov

Kadeti U17 - Nadregionální liga

2018-09-23 18:26:47
22.09.2018 BK Krnov U17 - SKB Zlín B 69:60 (17:16, 32:23, 44:40)
Sestava:Glac Ondřej 22bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Choma Jakub 15bodů (trojky: 3, TH: 2/4, fauly: 4), Štěpán Jan 10bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Tobiášek Josef 8bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 2), Šlosárek Filip 6bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 1), Sysala Matyáš 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Zouhar Tadeáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Jelínek Patrik 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Šlachta Daniel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Palička Albert 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Po naprosto skandálních výsledcích na turnaji v Příboru, kam jsme druhý den ani neodjeli pro tkz. zranění či naprosté únavě některých hráčů, jsme nastoupili do prvního letošního mistrovského zápasu právě proti Zlínu, se kterým jsme se měli utkat v neděli na příborském turnaji. Zlín tento turnaj s přehledem vyhrál, ale měl k dispozici více pendlujících hráčů z ligového áčka. Do Krnova přijel pouze se třemi pendly, ale pouze se sedmi hráči. My jsme se sešli téměř kompletní, když nám chyběl pouze Ivo. Ale přesto byli hosté favoritem, protože my jsme neměli na tréninku nikdy tým kompletní, spíše nás chodilo "pět a půl" a to ještě někdy ne.
Začátek zápasu vyšel lépe Zlínu, protože my jsme zahazovali příliš mnoho šancí. Zhruba od páté minuty jsme se konečně chytli a začali jsme občas něco proměňovat. Ale bod navíc na konci první čtvrtiny nic pro další vývoj neznamenal. Ve druhé části jsme přešli na zónu, se kterou měli hosté přece jen větší problémy. Získávali jsme více míčů, dokázali jsme založit i rychlý protiútok, dali jsme i trojku a tak se náš náskok pomalu zvětšoval. A ukázalo se, že právě druhá čtvrtina nám nakonec vyšla nejlépe. Druhý poločas už vyšel bodově pro oba týmy stejně, takže ten devítibodový náskok jsme dokázali udržet. Ale bylo to těžké. Hosté se začali trefovat z trojek, kterými se drželi neustále na dostřel. Pro nás bylo nejdůležitější, že se bodově prosadili hráči, od který se to tolik nečekalo a kteří nebyli tak důsledně bráněni. Mates, Paťa, Filip a Pepa dali dohromady 20 bodů, což bylo pro výsledek zápasu naprosto klíčové. A musím pochválit hlavně Matesa, jenž byl naším nejlepším obráncem, který získal spoustu míčů.
P.S. Ještě jedna poznámka nakonec. Myslím si, že nás hosté hodně podcenili poté, co viděli od nás v Příboru. Vůbec si nepřipouštěli, že bychom je mohli potrápit, natož porazit. Tuším, že odveta bude mnohem těžší...
Autor: Jan Kovařík