BK Krnov

Přípravný turnaj basketbalistů Krnova

2010-10-10 21:44:02
Nebylo důležité, kdo zvítězil, ale bylo nutné vyzkoušet si některé herní varianty před sezonou.
Minulý víkend odehráli Krnováci přípravný miniturnaj v tělocvičně Lokomotivy Krnov. Hráli s týmy z vyšší soutěže a ostudu rozhodně neudělali. Turnaje se zúčastnila tři družstva – Šumperk, Karviná a domácí Krnov. Po velmi vyrovnaných duelech si vítězství odvezli borci z Karviné, kteří po boji vyhráli obě utkání. „Měli jsme tady jen dvanáct hráčů ze základu, který nyní čítá dvacet kluků, a brali jsme to jako přípravu,“ konstatoval po posledním zápase trenér Karviné Roman Hamrus a dodal: „Jsem spokojen s výkonem, i když jsme se nevyvarovali zbytečných technických chyb, ale to ještě doladíme.“
Krnov měl našlápnuto k celkovému vítězství, když vedl v celém průběhu druhého poločasu nad celkem Karviné a v koncovce náskok ztratil. Hosté se dostali do vedení 77:74 a Krnov musel dotahovat. Čtyři sekundy před závěrečným hvizdem byl faulován krnovský hráč při trojkovém pokusu a vzápětí lavička hostů dostala technickou chybu.
Následovaly tři trestné hody a Krnov měl možnost rozehrávat další útok z půlky hřiště. Této situace ovšem nevyužil a podlehl těsně 76:77. „Na to, že jsme spolu hráli poprvé po prázdninách jsem s předvedenou hrou spokojen,“ řekl po zápase Adam Křištof, kapitán krnovského týmu. „Uhráli jsme těsné výsledky s ligovými manšafty,“ doplnil Marcel Stanovský a zdůraznil: „Já jsem rád, že jsme se rozhodli, že budeme pokračovat v soutěži oblastního přeboru“. Zajímavý byl názor Romana Hamruse, trenéra Karviné:
„V družstvu smí být jen tři hráči na hostování a nám se podařilo naturalizovat čtyři hráče z Kroměříže. Kromě toho za nás hraje bývalý Krnovák pocházející z Bruntálu Jan Šutovský a takových je víc. Jinak by to se skládáním sestavy na novou sezonu nebylo jednoduché. Z dnešních utkání musím vyzdvihnout výkony Luboše Oswalda a mladého Miloše Bisahy. Jsem vděčný za zvládnutí obou koncovek zápasů, neboť předchozí přípravné špíly jsme v Olomouci prohráli“.
Trenér Šumperka Radim Šíma jen krátce ocenil konfrontaci sil jeho týmu s Karvinou: „My jsme si je oťukali a hrajeme s nimi hned 10. října mistrovský zápas II. ligy“. Šumperk hned po odehrání turnaje odjížděl domů a trenér Karviné zavzpomínal: „To za našich dob se posedělo. Třeba s Peťou Opršalem jsem hrával za Univerzitu Olomouc I. ligu,“ a skromně dodal: „Ale vždycky byl lepší.“
Asistent trenéra Krnova Jan Kovařík zakončil: „Samozřejmě zkušenosti při absenci Mariana a Martina Čarneckých chybí, takže to teď na sebe musí vzít poslední zástupci starší generace Jan Velčovský s Adamem Křištofem. Ti spolu s Vaškem Janovským, Ondrou Opršalem, Kubou Lukášem, Marcelem Stanovským či Dominikem Svěchotou budou tvořit základ nově se tvořícího týmu. Když k nim přidáme dravé mládí v podobě Martina Opršala, Ondry Cikánka, Kuby Hlaváčka, Marka Lukáše a dalších hráčů kategorie U 20, mohlo by to v sezoně fungovat. Otázkou je pouze to, zda se podaří skloubit sport a studijní povinnosti“.
Výsledky turnaje: BK Krnov – TJ Šumperk 75:78, TJ Šumperk – TJ Sokol Karviná 68:71, BK Krnov – TJ Sokol Karviná 76:77.
Sestava BK Krnov: Ondřej Opršal, Martin Opršal, Jan Velčovský, Michael Hradečný, Jakub Lukáš, Marek Lukáš, Ondřej Cikánek, Václav Janovský, Marcel Stanovský, Dominik Svěchota, Adam Křištof.
Trenér: Václav Janovský.
Asistenti trenéra: Petr Opršal, Jan Kovařík.
Autor: Jan Kovařík