BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2018-12-01 19:28:11
01.12.2018 BK Snakes Ostrava B - BK Krnov U17 39:68 (11:18, 24:37, 32:51)
Sestava:Santarius Ivo 27bodů (trojky: 1, TH: 12/14, fauly: 3), Štěpán Jan 14bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Choma Jakub 11bodů (trojky: 1, TH: 4/6, fauly: 3), Šlosárek Filip 6bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Jelínek Patrik 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 0), Palička Albert 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Sysala Matyáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Zouhar Tadeáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
Snakes V.jpgDo Ostravy jsme jeli mírně oslabeni o vysokého hráče, ale jinak v docela silné sestavě. Ošem zápas pro nás začal velmi špatně. Ihned po úvodním rozskoku šel sám na koš soupeře Honza, ale byl zblokován a dopadl na nohu protihráče. Byl z toho malý výron, kvůli kterému nemohl celou první čtvrtinu hrát. Byli jsme pak trochu netrpěliví v útoku, volili jsme zbytečně těžké střely z dálky a tak jsme v úvodních 4 minutách nebyli schopni dát koš. Pro nás bylo dobré, že se i domácí často rozbíjeli o naši obranu, či si špatně přihrávali. Takže nám naštěstí bodově neutekli. Po prvním koši, který dal Paťa se začalo dařit Ivošovi. K němu se pak přidal výborně hrající Kuba a tak jsme se pomalu dostávali do náskoku. Ale nechávali jsme příliš mnoho místa pro střelce domácích, kteří však byli také s úspěšností na štíru. Pořád jsme se nemohli více bodově urvat a tak jsme přešli na zónu, naši osvědčenou zbraň na soupeře. A ta zabrala. I když jsme v ní měli někdy velká okénka. Tam nám chyběl právě vysoký Pepa. Pro doskok jsme měli Kubu, který měl čich na míč a mnohokrát získal míč pod oběma koši. Díky jeho doskokům jsme mohli mít více útoků a tím pádem více šancí na střelu. Náš problém byl ale fauly. Velmi brzy měl tři fauly Mates s Filipem, pak se přidali Ivo s Kubou. Potíže překonali nakonec všichni až na Matese, protože hráči dodrželi taktiku nefaulovat a nechat si dát raději koš. I tak jsme vyhráli poměrně vysoko, i když jsme v to po špatném začátku ani nedoufali. Pomohl nám návrat Honzy, přestože nemohl podat 100% výkon, jeho účast byla na hřišti znát.
Tento zápas byl posledním v tomto roce, začínáme až 12.1.2019 na NH Ostrava. Bilance s jednou porážkou je uspokojující, i když nepodáváme konstantně uspokojivé výkony. Ale zatím to stačí. Ovšem těžké soupeře máme venku : Zlín či Příbor. Naopak Bruntál či Nový Jičín přivítáme doma.
Poslední zápas v tomto roce hrajeme za juniory v Karviné příští týden.
Autor: Jan Kovařík