BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2019-01-13 10:01:37
12.01.2019 BK NH Ostrava B - BK Krnov U17 60:54 (18:11, 28:29, 41:44)
Sestava:Santarius Ivo 34bodů (trojky: 3, TH: 3/8, fauly: 1), Štěpán Jan 5bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 3), Choma Jakub 5bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 2), Sysala Matyáš 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 4), Palička Albert 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Jelínek Patrik 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Šlosárek Filip 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Šlachta Daniel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
NH V.jpgDo Ostravy jsme nejeli v úplně ideální sestavě, protože nám chyběli čtyři hráči. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, když domácí na tom byli obdobně a porazili nás vlastně v šesti hráčích. Tento zápas se dal docela v klidu vyhrát, ale to bychom nesměli zahazovat takové množství střeleckých tutovek čili šoupáků. A protože jsem to počítal, bylo jich za zápas rovných 25. To je celkem 50 bodů v náš neprospěch. Nemluvím zde o zahozené střelbě jako takové, ale o situacích, kdy jsme úplně sami pod košem soupeře a ten míč prostě do koše nedostaneme. Měli jsme i trochu smůly, protože se nám míč točí po obroučce, poskakuje po ní, ale vždy spadne mimo koš. Tato naše nedůslednost ve střelbě se táhne ve všech našich kategoriích, do kadetů se přenesla ze zápasů juniorů. Tam jsme prostě nebyli v zápasech s Karvinou či BBK Brno dostat míč do koše ani z těch nejjasnějších pozic. A tady to pokračovalo. A naše střelba šestek, dnes opět strašná (5/16). Ve střelbě vidím jasně příčinu naší porážky.
Bohužel se k tomuto přidalo i několik dalších faktorů, které jsme nemohli ovlivnit. Když už jsme se konečně ujali ve třetí čtvrtině vedení, které jsme si měli v poslední desetiminutovce pohlídat, staly se pro nás dvě události na opačných koncích hřiště. Ty první dvě byly pro nás horší, protože hned ve třetí minutě musel odstoupit pro výron kotníku rozehrávač Kuba. V dalším útoku odkulhal Mates. Najednou jsme museli poslat do nejdůležitější fáze hry náhradníky, kteří prostě ještě ty zkušenosti nemají. Je to horší i v tom, že nám asi budou chybět v dalších zápasech jak juniorů, tak i kadetů. Ale doufám, že se dají dohromady. A druhý faktor naší porážky se stal u našeho koše. Výborně jsme bránili, do konce útoku byla 1 vteřina, když hráč NH jen tak odhodil míč směrem na koš a byla z toho trojka o desku. A hned v dalším útoku jsme dostali trojku zároveň s klaksonem, ukončující útok domácích. Těchto šest bodů, které při troše štěstí nemusely padnout, nám vzalo vítr z plachet. Najednou jsme musel dohánět my a zároveň jsme neměli na hřišti lídry, kteří by to vzali na sebe. Ivoše už bránili dva hráči, Honza zahazoval také spoustu šancí a od Filipa či Berti nemůžeme chtít, aby to vzali na sebe. Ale musíme se poučit pro zápas ve Zlíně. Tam to bude také těžké, asi i mnohem horší. Dnes nám chyběli hlavně podkošoví hráči, protože domácí měli celkem jasnou výškovou převahu. A tu přetavili v doskocích. Po faulech měli mnohem lepší střelbu šestek než my a dávali tak snadné body. Výsledek = zbytečná porážka, která nás může mrzet.
Autor: Jan Kovařík