BK Krnov

Kadeti U17 - NRL

2019-01-26 15:27:47
26.01.2019 SKB Zlín B - BK Krnov U17 69:70 (14:24, 27:38, 50:49)
Sestava:Santarius Ivo 30bodů (trojky: 1, TH: 13/21, fauly: 1), Choma Jakub 20bodů (trojky: 1, TH: 3/8, fauly: 4), Zouhar Tadeáš 14bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Jelínek Patrik 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Sysala Matyáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Palička Albert 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Šlachta Daniel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Zlín V1.jpgDo Zlína jsme jeli s obavami, protože jsme opět měli obrovské potíže dát dohromady sestavu a za druhé jsme věděli, že hráči soupeře mají za sebou mnohem těžší zápasy v lize kadetů. A samozřejmě jsme netušili, kolik takových hráčů k našemu zápasu nastoupí. (Nakonec jich bylo pět.)
Ještě na čtvrtečním tréninku jsme měli k dispozici pouze pět hráčů, ale dva marody jsme přemluvili k tomu, aby s námi jeli. I když samozřejmě dlouho netrénovali. Ale nebyl ještě všem problémům konec, neboť Filip večer před odjezdem nahlásil střevní virózu. A tak nás bylo nakonec jen sedm, přidali jsme navíc nachlazeného Berťu. Určitě nám nepomohl brzký začátek zápasu, protože jsme museli odjíždět už v půl sedmé ráno. A jako obvykle jsme museli jednoho hráče budit, protože nás bylo i tak málo. A navíc si zapomněl tenisky, jak se ukázalo při příjezdu do Zlína. Ale všechny trable jsme vyřešili. Při příchodu do haly se ukázalo, že i soupeř má k dispozici jen sedm hráčů, takže síly byly vyrovnány.
Na začátku nám vůbec nevyšla osobní obrana, protože hráči soupeře nám pronikali do koše jakoby se nechumelilo. Byly to úplně snadné body, které soupeře značně povzbudily. My jsme spoléhali na Ivoše a Kubu, díky nim jsme byli od poloviny první čtvrtiny neustále ve vedení. Ale to už jsme byli nuceni přejít na zónu, která přece jen zastavila útočné choutky domácího týmu. Naše potíže nastaly po zranění Ivoše, který spadl po souboji s protivníkem a bolestivě si narazil bok. Musel střídat, aby se dal alespoň trochu do kupy. Nakonec se sebezapřením zápas odehrál, ale byl limitován v pohybu. Přesto byl absolutně naším nejlepším střelcem. (Palec nahoru!). Naše krize dosáhla vrcholu po poločasové přestávce. Domácí po "kartáči" do trenéra začali hrát více agresivně, získávali míče a šňůrou 8:0 se dostali na dostřel. Od 24. minuty zápasu se začalo skóre přelévat na jednu či druhou stranu a byly to opravdu nervy kdo z koho. A to až do konce zápasu. My jsme sice měli mírně navrch, ale naším největším problémem bylo proměňování šestek. Kdybychom dali jen o polovinu více, nemusel být závěr až tak dramatický. Vedli jsme totiž o čtyři body, ale vždy jsme dali po faulech jen jednu šestku. Pak Kuba nedal ani jednu a domácí snížili na rozdíl koše. Ovšem závěr nám vyšel lépe. Po doskočených střelách v obraně jsme byli faulováni, ale z šesti trestných hodů jsme dali jen dva. Ale ty stačily k tomu, abychom měli vedli o čtyři. A tak domácí dalekonosnou trojkou za půlící čárou jen snížili na rozdíl bodu. Bylo to perně vybojované vítězství. O to pro nás hřejivější, že jsme ho uhráli i přes zdravotní potíže hráčů. Teď máme 14 dnů pauzu před zápasem s vedoucím týmem Bruntálu. Snad se dáme nějak dohromady a nastoupíme v plné síle. Budeme to určitě potřebovat, protože Bruntál jen tak neprohrává a v první vzájemný zápas jsme prohráli rozdílem dvou tříd o 40 bodů. Takže chceme ukázat, že to byla výjimka a že hrát basket ještě trochu umíme.
Autor: Jan Kovařík