BK Krnov

OP muži U20

2010-10-11 21:03:00
08.10.2010 Slavia Havířov - Přípravka 72:102 (20:25, 32:44, 53:73)
Sestava:Cikánek Ondřej 30bodů (trojky: 1, TH: 1/5, fauly: 1), Gross Petr 22bodů (trojky: 6, TH: 0/0, fauly: 2), Hlaváček Jakub 20bodů (trojky: 0, TH: 4/8, fauly: 2), Smička Matěj 11bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 2), Biskup David 7bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 2), Haščin Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 3), Hradečný Michael 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Šnirch Filip 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Urban Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Fauly: Havířov 7, Krnov 16,
Trojky: Havířov 3, Krnov 9
TH: Havířov 14/7= 50%, Krnov 15/7= 47%

Po vysoké porážce v prvním kole se silným týmem Valašského Meziříčí odjížděli krnovští mladí muži k dalšímu zápasu oblastního přeboru do Havířova s rozpaky. Bude „trápení“ střelců pokračovat? Nebo se konečně probudí a podají lepší výkon, který povede ke kýžené výhře. Naštěstí se potvrdila varianta číslo dvě, tým zahrál mnohem lépe a po zásluze získal první výhru do tabulky oblastního přeboru.
Hostující tým nastoupil do zápasu bez několika opor, tedy bez rozehrávače Opršala, křídla Hubeného a pivotů Gazdíka a Mecy. Tato oslabená sestava však přesto chtěla potvrdit loňské výhry nad tímto soupeřem a po domácí prohře v prvním kole konečně zabodovat. Základní pětka Smička, Gross, Hradečný, Hlaváček a Cikánek začala zápas velmi dobře. Sice dostala z první střely hned trojku, ale pak se Cikánek s Hlaváčkem prosadili z pod koše. A když Smička vydoloval dvakrát po sobě míč z rozehrávky domácích a sólem přes celé hřiště skóroval, dostali se hosté do mnohem lepší herní pohody. Tu navíc potvrdil trojkami Gross, který se jen v první čtvrtině trefil z této pozice hned třikrát. Dobrý vstup do zápasu však hráče nabudil spíše do útočné hry a velmi zapomínali na obranu. Domácí tak dokázali ze zcela otevřených střel snížit na přijatelný rozdíl 5 bodů. Druhou desetiminutovku začali Krnované opět úspěšnými trojkovými pokusy z rukou Biskupa a Smičky, ovšem pak převzali střeleckou zátěž pivoti, když Cikánek a Hlaváček byli hlavními tahouny narůstajícího bodového přídělu Krnova. Útočný basketbal pokračoval i po přestávce. Obě mužstva se věnovala spíše střelbě než obraně a proto skóre narůstalo na obou stranách velmi rychle. V poslední čtvrtině už domácí nestíhali a tak se prosazovali hlavně hosté. Střeleckou formu z úvodu zápasu našel opět Gross, který dalšími třemi trojkami ustanovil prozatímní rekord týmu. Ovšem stěžejními střelci Krnova byli podkošoví hráči Cikánek s Hlaváčkem, které nedokázali domácí zastavit. Po celkem dobrém kolektivním výkonu se tak tým mohl radovat z první, zcela zasloužené výhry.
Autor: Jan Kovařík