BK Krnov

Docházka na tréninky pro týmy U19+U17

2019-06-03 11:40:08
Týmy juniorů i kadetů získaly pro náš klub nejlepší umístění v letošním ročníku ligových soutěží. Junioři, za které hodně startovali i kadeti se umístili v NRL U19 na výborném 3. místě. Nutno říci, že to bylo maximem pro tento tým, na první dva : vítěze z Uherského Brodu a druhý Kyjov jsme prostě neměli.
U kadetů jsme do poslední chvíle bojovali s Bruntálem o první příčku. Nakonec při stejném počtu bodů jsme doplatili na to, že hned v prvním zápase v Bruntále jsme prohráli vysokým rozdílem, protože jsme nebyli v plném počtu a neměli jsme na začátku soutěže za sebou prakticky žádnou přípravu. Na turnaji v Příboře jsme v sobotu vyhořeli a druhý den kluci na sraz vůbec nepřišli a nemohli jsme proto odjet. Postupně jsme se zlepšovali a o našem osudu rozhodly zápasy na NH Ostrava, kde jsme prohráli docela zbytečně, když Kuba a Mates v poslední čtvrtině odstoupili pro výrony. A zápas v Havířově byl pro nás katastrofou, když jsme prohráli o tři body, ale na fauly jsme vyhráli 25/7 a šestky naopak prohráli 5/25!!! Prostě zářez ze strany jedné arogantní mladé místní rozhodčí, která všechny zákroky na naší straně posuzovala jako fauly a na straně druhé jako čisté zákroky.
Ale na výhru v této NRL jsme určitě měli, kdybychom měli lepší docházku na tréninky. Chlapci si chodili spíše jak chtěli, pořád nějaké výmluvy na školu. Chápu, když je někdo nemocen či zraněný, ale výmluva na to, že se musím učit je u mě trochu problematická. Ale je to jen na hráčích, jak se k tomu postaví. Kdyby bylo na každém tréninku alespoň 10 hráčů, vypadalo by úplně jinak, než když nás je tam 5-7. To bylo někdy i vysoké číslo... Při lepší docházce by se tento tým mohl pokusit i o ligu, ale takto nemám odvahu je vůbec do kvalifikace přihlašovat. Nemusím pak jezdit po kvalitních týmech a prohrávat s nimi o 30 a více bodů jen proto, že se nedáme přes týden dohromady a máme problém dát na zápas alespoň osm hráčů, jak to bylo několikrát v tomto ročníku soutěže.
Takže pro zajímavost uvádím docházku na tréninky hráčů obou týmu, protože jsme trénovali dohromady. Nejsou uvedeni hráči, kteří skončili v průběhu soutěže nebo začali v srpnu a pak už nepřišli. A také naše posily z Opavy, kteří rozšířili náš kádr v březnu.

Počet tréninků od 9/2018 - 5/2019 = 96

Hráč : počet tréninků/procento účasti

Chomič : 35/36
Figo : 35/36
Čepec : 60/63
Kopec : 60/63
Ivo : 63/66
Kuba : 51/53
Honza : 52/54
Mates : 33/34
Pepan : 27/28
Paťa : 86/90
Filip : 73/76
Berťa : 76/79
Dan : 89/93

Autor: Jan Kovařík