BK Krnov

Junioři U19 - NRL

2020-01-26 10:46:51
25.01.2020 BK Spartak Uherský Brod - BK Krnov U19 63:75 (13:16, 26:36, 48:59)
Sestava:Santarius Ivo 39bodů (trojky: 7, TH: 2/5, fauly: 4), Kubica Jan 17bodů (trojky: 0, TH: 3/5, fauly: 2), Smutný Michal 7bodů (trojky: 1, TH: 2/3, fauly: 2), Choma Jakub 6bodů (trojky: 0, TH: 4/6, fauly: 2), Čepek Richard 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 1), Jelínek Patrik 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Kopecký Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Urbánek Teodor 0bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 0), Palička Albert 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
UBV_2.jpgPřed zápasem došlo na pohovor s hráči v šatně, takový špatný výkon jsme museli nějak s hráči probrat. Pomohlo to. A bylo to zásluhou hlavně Ivoše, který chytil střeleckou slinu. Na začátku zápasu dal koš a dvě trojky, další body přidali Čepec s Honzou Kubicou a najednou hráči soupeře znervózněli. Už před sebou neměli odevzdaného protivníka, ale tým, který ožil, bojoval o každý míč a hlavně se zlepšil v obraně i v útoku. Jen bylo chybou, že jsme nedokázali zastavit jediného střelce Brodu Mahdala, který byl trestuhodně několikrát úplně volný. Příliš jsme se zaměřili na obranu pod vlastním košem. Naši aktivitu jsme ještě zvýšili ve druhé čtvrtině, kdy jsme se dostali až na rozdíl 37:22, opět zásluhou Ivoše a Honzy. Ovšem po vystřídání nám domácí dali lehké čtyři body, což naše úsilí trochu zhatilo. Do druhé půle vtrhl soupeř na hřiště s agresivnější obranou, kdy se mu dařilo zastavovat naše útoky, ale my jsme se překonávali v útočných doskocích a dostávali jsme tak druhé šance zakončit. V této době se dařilo především Honzovi, díky kterému jsme udržovali náskok okolo 10 bodů. Do trháku jsme se dostali opět po dalších dvou trojkách Ivoše, ale zase jsme na konci zazmatkovali a díky chybně zvoleným přihrávkám jsme umožnili domácím hráčům dvěma koši korigovat výsledek. V poslední čtvrtině už šlo o to, kdo má více sil. A byli jsme to my, kdo byl silnější. Pomohla nám i čtyřbodová akce Michala, po níž jsme zvedli rozdíl na 13 bodů. To už bylo 5 minut do konce. Poslední minuty jsme odehráli už takticky na dlouhé útoky. Protivník neměl sil nás honit po celém hřišti a tak jsme náš náskok v pohodě uhájili. Cenné vítězství, které ve které jsme jen doufali. Vyhráli jsme tu po dlouhém čase, kdy jsme odjížděli se svěšenými hlavami. Hvězdami byli domácí Mahdal a Ivo, oba s 39 body. Jen Ivo dal o dvě trojky více. Hodně nám pomohl i Honza. Nejen v svými body v útoku, ale hlavně také v obraně. A byl to hráč, který nám chyběl do rotace střídání po zranění Honzy Štěpána, protože jsme ho mohli poslat na hřiště kdykoliv místo naší základní trojice Ivo, Kuba a Čepec.

Nyní nás čeká za 14 dnů klíčový duel s týmem Snakes Frýdek-Místek. U nich jsme prohráli oba zápasy, takže máme co napravovat. V případě výher bychom postoupili na třetí místo, pokud bychom hráli 1/1 či 0/2 budeme poslední.
Autor: Jan Kovařík