BK Krnov

Mladí muži U20 - 2. kolo OP

2010-11-21 09:33:51
20.11.2010 SBK Valašské Meziříčí - Přípravka 74:41 (18:10, 34:17, 56:25)
Sestava:Cikánek Ondřej 17bodů (trojky: 0, TH: 7/15, fauly: 3), Biskup David 9bodů (trojky: 2, TH: 1/4, fauly: 2), Šnirch Filip 9bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 2), Hradečný Michael 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Urban Jan 2bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 1), Meca Jiří 0bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 3)
Ještě na středečním tréninku jsme se rozhodovali, jestli na tento zápas vůbec odjet. Lavička \"odpadlíků\" se totiž začínala povážlivě plnit a objevili se na ní další hráči. Postupně na ní zasedli : Gazdík, Gross, Haščin, Hlaváček, Hubený, Opršal a Michailidis. Nakonec jsme se však dohodli, že dáme dohromady sedmičku hráčů, kteří byli ochotni odjet. Ovšem s tím, že většina z nich absolvuje páteční předzápasové \"soustředění\" na maturitních stužkovacích večírcích. Další jobovka přišla ještě chvíli před odjezdem, když nám odpadl jediný rozehrávač Smička pro zdravotní indispozice. Takže sestavna na zápas byla následující : Biski jako rozehrávač, Hradec, Filip na křídlech a pod košem Cigi a Jirka. Na lavičce jediný Banán.
Zápas jsme začali celkem obstojně, jen jsme měli potíže se střelbou, ale to jsme vzhledem k okolnostem čekali. Přestože jsme dali jen 10 bodů, domácí nám neutekli, protože se nemohli dostat přes naši zónovou obranu. Náš útok bohužel táhli jen tři hráči, proto měl soupeř velice snadnou úlohu. Stačilo mu běhat s Biskim a odříznout ho od míče, zatlačit na Hradce a zdvojovat Cigiho. Přesto jsme se občas dokázali prosadit a dojít si pro faul, ale naše šestky byly tragické (22/8=36%). Nejhorší výkon jsme podali ve třetí desetiminutovce. To už nkteří borci po předchozí probdělé noci vzdali návrat do obrany a tak soupeř dával jeden koš za druhým do naší rozhozené obrany. Herní fázi od 25. do 30. minuty jsme projeli 16:3 a to dal Biski velice šťastnou trojku z velké dálky. Až v poslední části jsme začali alespoň částečně proměňovat naše střelecké příležitosti. Překvapil Filip, kterého soupeř přece jen tolik nebránil a dal 9 bodů. Závěrečnou čtvrtinu jsme prohráli jen o koš, což vzhledem k okolnostem bylo překvapením. K lepšímu výsledku nám hodně chyběl Mates, protože bez klasického rozehrávače se prostě basket hrát nedá. Větší část zápasu jsme odehráli \"ve třech\", protože Mecík netrénuje a přijede si jen zahrát. Ale Jirko, díky za to!!! A od Banána či Filipa nemůžeme chtít rozhodovat zápasy. Ale přijeli jsme si zahrát a to jsme snad splnili. I když si myslím, že soupeř čekal od nás lepší výkon a chtěl si zahrát vyrovnanější zápas. Po předcházejích výsledcích obou družstev to tomu nasvědčovalo, ale tentokrát se mu musíme za náš výkon omluvit. Snad to bude příště lepší...
Autor: Jan Kovařík