BK Krnov

Muži - oblastní přebor

2011-01-31 12:31:10
28.01.2011 Poski Ostrava - BK Krnov Muži 69:61 (14:21, 32:41, 49:51)
Sestava:Cikánek Ondřej 20bodů (trojky: 1, TH: 3/5, fauly: 0), Janovský Václav 19bodů (trojky: 4, TH: 1/3, fauly: 1), Opršal Martin 11bodů (trojky: 1, TH: 2/4, fauly: 5), Křištof Adam 6bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 5), Stanovský Marcel 2bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 1), Koudelka Michal 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Velčovský Jan 1bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 5), Svěchota Dominik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Opět jedna z naprosto zbytečných proher, kdy jsme \"dojeli\" na vlastní chyby a také na to, že na zápasy jezdí malý počet hráčů. I když jsme totiž přijeli v osmi, zápas jsme dohrávali jen o čtyřech. A právě v závěru nám někdo střídající chodně chyběl...
Zápas jsme začali s pěticí : Martin Opršal, Velčovský, Janovský, Křištof a Cikánek a to pěkně z ostra. Během prvních pěti minut jsme domácí k ničemu nepustili a sami jsme zakončovali Cikánkem, Janovským a Opršalem. Vedení 13:3 nebylo špatné, ale mohlo být i lépe, kdybychom proměnili celkem dobré příležitosti. Domácí si vzali oddechový čas a po něm změnili obranu na zónu. Ta nám začala dělat potíže především díky tomu, že se hráči nepohybovali tak jak měli a jen si přihrávali okolo. Navíc několik přihrávek pohybliví soupeři zachytili a snadno zakončili z protiútoku. Naštěstí pro nás jsme v poslední minutě ubránili a sami dali dvě trojky Janovským a šťastně Opršalem v poslední vteřině první desetiminutovky. Bohužel začátek druhé čtrtiny nám vůbec nevyšel. Tři ztráty po sobě a tři koše včetně trojky v prvních třech minutách a rázem vyrovnaný stav 21:21. Na tento vývoj jsme museli reagovat oddechovým časem a střídáním. ovšem v té době byl mimo hru rozehrávač Svěchota s bolavým kotníkem a tak na jeho místě musel zaskočit Velčovský. Naše hra se uklidnila, začali jsme se lépe pohybovat a také jsme dali další koše přes Janovského a Cikánka. Ovšem bolest způsobenou našimi naprosto zbytečnými ztrátami se nám odstranit nepodařilo. Tolik zkažených přihrávek máme snad za dva zápasy!!! A postupně se nám to začalo vymstívat. Místo toho, abychom soupeře drželi s odstupem, našimi chybami jsme ho neustále drželi ve hře. Navíc se přidaly některé trochu sporné výroky rozhodčích, které hráče vyváděly z koncentrovanosti na zápas. Ještě ve 35. minutě jsme drželi vyrovnaný stav, ale pak začali vypadávat hráči pro 5 osobních chyb. Nejprve Křištof, pak Opršala následoval Velčovský. A tak místo toho, abychom makali pro výhru, dohrávali jsme o čtyřech. Domácím jsme výhru položili na zlatém tácku svými naprosto nepochopitelnými ztrátami přihrávek, za které by se mohli stydět i žáci. Je to škoda, protože jsme předváděli celkem pohledný basket, na který se dalo koukat.
Autor: Jan Kovařík