BK Krnov

Muži - oblastní přebor

2011-02-07 12:17:52
05.02.2011 BK Krnov Muži - BK Breda-Weinstein Opava "C" 67:79 (18:22, 31:43, 49:61)
Sestava:Koudelka Michal 19bodů (trojky: 1, TH: 6/9, fauly: 3), Lukáš Jakub 14bodů (trojky: 2, TH: 0/2, fauly: 1), Janovský Václav 10bodů (trojky: 2, TH: 2/4, fauly: 3), Stanovský Marcel 8bodů (trojky: 0, TH: 2/5, fauly: 4), Velčovský Jan 6bodů (trojky: 0, TH: 4/6, fauly: 3), Hlaváček Jakub 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Cikánek Ondřej 4bodů (trojky: 0, TH: 2/6, fauly: 2), Opršal Martin 2bodů (trojky: 0, TH: 2/4, fauly: 3)
Tradiční derby s vedoucím týmem oblastního přeboru přinesl pro diváky velmi zajímavý basketbal plný pěkných akcí, tvrdých soubojů v obraně i dobré individuální výkony některých hráčů. Hosté se připravili velmi dobře a nechtěli ponechat nic náhodě. Proto do Krnova přivezli i řadu hráčů, kteří trénují či nastupují v prvoligové rezervě. Právě tito hráči znamenali pro krnovský koš největší nebezpečí a rozdíl v trénovanosti a vyhranosti byl asi nejdůležitějším faktorem jejich výhry. Opavané měli mnohem jistější ruku při střelbě a dávali nám koše v době, kdy jsme se mohli nadechnout k nějakému případnému náporu a kdy jsme rozdílové skóre mohutně dotahovali...
Zápas jsme začali v sestavě Martin Opršal, Jakub Lukáš, Velčovský, Janovský a Cikánek a tato sestava si nevedla vůbec špatně. Po první trojce Lukáše jsme po velmi pěkných akcích dokázali rozebrat opavskou obranu a zakončit koši Velčovského a Lukáše. Další body přidal ze šestek Cikánek a tak jsme vedli v 6. minutě 9:6. Bohužel to bylo naposledy. Hosté si vzali oddechový čas, zkonzolidovali svoji obranu, kterou ještě více přitvrdili, ale hlavně začali proměňovat své střelecké šance. Na jejich trojky sice odpověděl také trojkami Janovský s Koudelkou, ale přece jen hosté udrželi vedení 22:18. Bohužel ve druhé desetiminutovce jsme nezachytili nástup protivníka a ten najednou vedl 38:24 a 12-ti bodový náskok si hlídal prakticky až do konce zápasu. Střelecká krize našeho týmu pokračovala i po přestávce, kdy jsme se nemohli trefit do koše a soupeř nám pomalu, ale jistě unikl na 54:35. Hrozivou situaci zachraňovali opět Janovský s Koudelkou, kteří byli jedinými přesnými střelci našeho týmu. V době, kdy jsme se opět dostávali do hry, zkomplikoval již tak špatnou situaci s rozehrávači Martin Opršal, který reagoval na \"sporný\" výrok rozhodčího nevhodnými poznámkami a dostal dvě technické chyby. A protože chyběl zraněný Svěchota a distancovaný Ondra Opršal musela opět na rozehrávce zaskočit křídla Velčovský a Jakub Lukáš. Tento fakt samozřejmě ovlivnil i výkon našeho týmu. Soupeř opět dalšími trojkami zvýšil na rozdíl 19 bodů, ale závěr byl už v naší režii. Koudelka, Stanovský a Lukáš dokázali umazat nějaké bodíky z náskoku, ale výhru si hosté zkušeně pohlídali.
Tým tentokrát podal velmi dobrý výkon, ale abychom takového soupeře dokázali porazit, muselo by se sejít více okolností. Hráči by se měli plně soustředit na výkon (a ne se nechat rozhodit rozhodčími či soupeřem), museli bychom být komletní (chyběli hlavně výše jmenovaní rozehrávači či pod košem Křištof) a hlavně bychom museli mít více štěstí (či umění?) v zakončování. V tom byl prostě soupeř lepší a proto zvítězil.
Autor: Jan Kovařík