BK Krnov

Mladí muži U20 - 3. kolo OP

2011-03-06 19:20:27
04.03.2011 Slavia Havířov - Přípravka 73:77 (24:19, 42:42, 53:62)
Sestava:Opršal Martin 22bodů (trojky: 0, TH: 6/7, fauly: 0), Cikánek Ondřej 21bodů (trojky: 0, TH: 5/6, fauly: 3), Hubený Dominik 13bodů (trojky: 0, TH: 1/6, fauly: 4), Gazdík Jakub 13bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 3), Biskup David 4bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 2), Pavlík Michael 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Šnirch Filip 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Haščin Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
Velmi vyrovnaný zápas jsme zlomili až po zlepšeném výkonu ve druhém poločasu. Domácí nás tentokrát překvapili nasazením hráčů, kteří proti nám ještě nehráli. Zejména hostující hráč Kocurek nám dělal obrovské problémy a jeho úspěšná střelba byla hlavním faktorem vedení soupeře. My jsme dávali sestavu dohromady opět velmi těžce, chyběli hlavně Hlaváček, Smička. Hradečný či Meca. Ale opět to vzali na sebe nejzkušenější opory. Opršal na rozehrávce rozdával jednu úspěšnou asistenci za druhou i sám skóroval. A pod košem nás drželi Cikánek s Gazdíkem. Úvod zápasu jsme naprosto podcenili, přece jen jsme první zápasy vyhráli celkem snadno. Ale domácí bojovali, dávali do hry více elánu a nasazení a překvapovali přechodem do rychlých brejků. Ty zakončovali většinou úspěšně, i když někdy hodně šťastnou střelou. Ve 14. minutě jsme prohrávali 32:24 a teprve pak jsme zatlačili na pilu. Ovšem naše body dávala jen dvojice Opršal - Cikánek a tak měl soupeř přece jen ulehčenou úlohu při bránění. Do druhé půle jsme změnili systém obrany, kdy David Biskup \\\\\\\"presoval\\\\\\\" střelce Kocurka po celém hřišti a nedal mu vydechnout. Jeho dobrá práce se odrazila i na skóre, kdy se do bodování zapojili i Gazdík s Hubeným. Postupně jsme si vybudovali náskok 12 bodů, který jsme se pak snažili udržovat až do konce zápasu. Ovšem soupeř ještě jednou snížil po sérii chyb v rozehrávce na 71:70, ale závěr jsme si už pohlídali. Dva důležité koše proměnil Cikánek, po faulu šestky Biskup a až v posledních vteřinách, za stavu 77:70, snížili domácí trojkou na konečný rozdíl.
Opět jsme se museli strachovat o výhru, stejně jako v zápase s Orlovou. Tentorát bylo jasné, že můžeme vyhrát jen tehdy, když se do skórování zapojí více hráčů. A to se nám podařilo, když Kuba Gazdík a Beny Hubený přidali 13 bodů. Právě větší vyrovananost střelců nám tento zápas vyhrála. Domácí se až příliš spoléhali na úspěšnost Kocurka, autora 33 bodů. U nás lze pochválit i první body juniora Pavlíka, který pomohl i v obranné činnosti. Ale bez \"mozku\" družstva,rozehrávače Opršala, bychom pravděpodobně prohráli.
Autor: Jan Kovařík