BK Krnov

Mladí muži U20 - 3. kolo OP

2011-03-13 10:06:25
12.03.2011 SK UP BCM Olomouc - Přípravka 50:74 (10:21, 21:37, 38:51)
Sestava:Hlaváček Jakub 26bodů (trojky: 0, TH: 4/6, fauly: 4), Biskup David 20bodů (trojky: 3, TH: 1/8, fauly: 1), Pavlík Michael 10bodů (trojky: 0, TH: 2/4, fauly: 4), Hradečný Michael 8bodů (trojky: 2, TH: 0/0, fauly: 1), Hubený Dominik 5bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 5), Šnirch Filip 3bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 2), Haščin Jan 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
Do Olomouce jsme odjížděli v hodně oslabené sestavě, když nám chyběli oba rozehrávači Opršal a Smička a pivoti Cikánek s Gazdíkem. Tito hráči, kteří pravidelně nastupovali v základní pětce, dokázali průměrně nastřílet okolo 60 bodů, takže bylo otázkou, kdo je v tomto zápase nahradí. Pořád jsme totiž měli v záloze kvalitní hráče v podobě Kuby Hlaváčka, Biskupa, Hradečného či Hubeného. Právě tito hráči nastoupili spolu s juniorem Pavlíkem do začátku zápasu. Dirigování týmu se ujal David Biskup, který má naštěstí pro nás již určité zkušenosti z minulých sezón, i když je to klasické křídlo. A Kuba Hlaváček musel opět pod koš, protože jiný hráč prostě nebyl. Ale nastoupili s odhodláním, že to nějak uhrajem. A uhráli jsme... Zápas jsme sice začali špatně, domácí nám dali dva poměrně lehké koše včetně trojky, Ale obrat nastal po trojce Biskiho. Ta ho nastartovala do vyšších obrátek a s ním i celé mužstvo. Slušně jsme bránili v zónových obranách 3/2 i 2/3 se kterou měli domácí hodně velké potíže a dali nám v první čtvrtině jen 10 bodů. Naopak my jsme velmi dobře rozebírali soupeřovu osobní obranu a dávali lehce z pod koše. A když se se domácí více zatáhli, proměnili trojku Hradečný a Biskup. Vůbec nejlepší fázi zápasu jsme měli ve druhé čtvrtině, kdy jsme hráli opravdu dobře přes pivoty do vnitřního prostoru. Jen nás srážely dolů velmi špatné trestné hody, kterých jsme nedali až příliš hodně (15/3 = 20%). Proto mohl náš vysoký náskok soupeř snížit na přijatelnější rozdíl 16 bodů. Ještě první tři minuty třetí desetiminutovky jsme hráli slušný basket, ale za stavu 47:23 jsme přestali úplně hrát. Hráči se předháněli, kdo si vystřelí.Místo přihrávek na dlouhé jsme pálili z trojek. Zbytečně a nepřesně!!! Takže najednou jsme přišli o 20-ti bodové vedení a povolili jsme domácím se dostat na rozdíl pouhých 10 bodíků. Navíc na naši obranu se valila jedna pohroma za druhou v podobě zbytečných faulů a protože jsme byli jen v 7 a v ohrožení se 4 fauly byli tři hráči, museli jsme v ní prostě povolit. Po oddychovém čase se však hráči vzpamatovali a vrátili se ke hře, která nás zdobila po celý první poločas. Biski rozdával míče pod koš, kde místo bráněného Kuby Hlaváčka bodoval Pavlík a hlavně jsme začali proměňovat i šestky. Záver už jsme měli pevně v rukou a definitvní tečku dal trojkou Hradečný.
Musím tým pochválit za bojovnost a hru v některých fázích zápasu. Biski na rozehrávce odehrál letos snad nejlepší zápas, pod košem zcela dominoval křídelník Hlaváček a potěšil i junior Pavlík s 10 body. Jen tak dál. Škoda jen, že jsme byli někdy až příliš sobečtí a chtěli si vystřelit, místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče. Ale to se za takového průběhu zápasu stává. Poslední dodatek. K zápasu se nedostavili delegovaní rozhodčí a protože jsme chtěli zápas odehrát, pískali ho trenéři obou družstev. Tím sice domácí získali mírnou výhodu, když měli na lavičce trenérku, ale my jsme \"kontrovali\" novým asistentem v podobě pana Haščina, který tak absolvoval první basketbalový mistrák. A hned vítězný.
Autor: Jan Kovařík