BK Krnov

Mladí muži U20 - 4. kolo OP

2011-03-26 20:45:42
26.03.2011 SBK Valašské Meziříčí - Přípravka 79:62 (17:9, 37:31, 62:46)
Sestava:Cikánek Ondřej 32bodů (trojky: 1, TH: 9/15, fauly: 4), Gazdík Jakub 9bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 0), Smička Matěj 6bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 1), Biskup David 5bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 5), Urban Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Hlaváček Jakub 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 2), Hradečný Michael 2bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 4), Šnirch Filip 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
P1070805 kopie.jpgDo ValMezu, který je jasným lídrem naší tabulky bez porážky, jsme cestovali naposledy. A chtěli jsme předvést výkon, kterým bychom favorita trochu potrápili. A chtěli jsme si zahrát dobrý basket s dobrým soupeřem. Ovšem trochu nám to zkazili rozhodčí, jejichž výroky byly trochu rozporuplné. Někdy prostě těžko k pochopení. Jak na jedné či druhé straně pískali neuvěřitelné zákroky, kterým se divili všichni. Kromě nich. Nás to rozhodilo v době, kdy jsme se dokázali vrátit po velmi špatném začátku do zápasu. První minuty jsme totiž zcela zaspali. Naordinoval jsem osobku, která ovšem byla děravá jak švýcarský ementál. A v útoku nás velmi rychlý soupeř nutil k chybám, které snad mohou vyrobit jen žáci (a nebo mini?). V šesté minutě jsme prohrávali 11:0 a naše střelecká potence byla naprosto na nule. Po oddychovém čase jsme se trochu zvedli. Začli jsme lépe bránit a postupně i dávat koše. Hru rozhýbal David Biskup, který naskočil z lavičky a najednou se i nám začalo dařit. Postupně jsme umazávali náskok domácích, ale ti nám vždy opět po chybách v obraně bodově odskočili. Přesto poločasových -6 bodů nebylo zas tak špatných. A po přestávce bylo i líp. Pod košem soupeře zcela dominoval Ondra Cikánek, jen byla škoda, že neproměnil 4 šestky po sobě. V té době jsme prohrávali jen 40:41 a soupeř byl najednou v úzkých. Ovšem pomohli mu svými diskutabilními výroky právě rozhodčí. Pískli nám faul v útoku, pak vteřiny a nakonec čistý blok Cigiho uznali jako technický koš. Na neuvěřitelné sekundy, které mi rozum nebral, jsem prostě musel reagovat. A dostal jsem Téčko, zcela oprávněně, protože jsem to už nevydržel a musel něco k rozhodčím říct. Bohužel to poznamenalo i tým, který v následujících čtyřech minutách nedal ani bod a domácí naopak dali v té době 4 trojky. Bylo to i zásluhou naší nekoncentrované obrany, když hráči byli prostě psychicky rozhozeni. Zápas jsme nakonec dohráli, i když jsme jednu chvíli uvažovali o tom, že pojedeme raději domů. Ale kluci se rozhodli, že to dotáhnou do konce. Měli pevnější nervy než trenér, za to je můžu jen pochválit.
Nejlepším naším hráčem a možná i nejlepším hráčem zápasu byl jednoznačně Ondra Cikánek. Ale chyběl nám k němu další střelec. Kuba Hlaváček měl problémy s kolenem a zápas nedohrál, Biskimu se na rozdíl od Olomouce moc střelecky nedařilo, stejný problém měli Hradec i Mates. Takže výhra domácích byla zasloužená. Měl ve svém středu přece jen více hráčů, kteří byli schopni skórovat. A to asi mimo jiné rozhodlo.
Autor: Jan Kovařík