BK Krnov

Muži - oblastní přebor

2011-04-03 20:57:05
03.04.2011 BK Krnov Muži - BK SNAKES Ostrava 80:52 (30:15, 48:35, 61:46)
Sestava:Lukáš Jakub 22bodů (trojky: 2, TH: 2/3, fauly: 1), Křištof Adam 17bodů (trojky: 0, TH: 3/4, fauly: 3), Koudelka Michal 15bodů (trojky: 2, TH: 3/4, fauly: 3), Stanovský Marcel 12bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Opršal Martin 7bodů (trojky: 1, TH: 2/6, fauly: 3), Lukáš Marek 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Janovský Václav 3bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 3), Opršal Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Cikánek Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Hradečný Michael 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
IMG_2546.jpgDohrávaný odložený zápas jsme byli nuceni odehrát bez řady klíčových hráčů. Po zranění kotníku Honzy Velčovského následovalo nepříjemné poranění kolene u dalšího střelce Mariana Čarneckého v sobotním zápase. A bohužel hned na začátku zápasu tyto vyřazené hráče následoval pivot Ondra Cikánek, který špatně dopadl na hranu nohy a způsobil si rovněž výron kotníku. Naštěstí si hráči i bez těchto marodů se soupeřem poradili. A nakonec mu uštědřili vysokou porážku, která se rozhodně nečekala. Podle papírových předpokladů se měl konat vyrovnaný zápas, ve kterém měl trenér Janovský z výše uvedených důvodů hodně omezený kádr hráčů. Takže se čekalo, co to s týmem udělá. Ovšem výborný začátek, kdy mužstvo pracovalo na 100% nejen v obraně, ale i v útoku, ho hodně povzbudil. O první vstřelené body se podělili rovným dílem Koudelka a Kuba Lukáš, kteří dali po dvou trojkách i dvou koších. A tak jsme brzy vedli 17:6 či o minutu později 23:11. A navíc nám vyšel i závěr první čtvrtiny, kdy přidal další trojku Martin Opršal a koš s faulem pivot Křištof. Vedení 30:15 čekal málokdo, ale bylo zasloužené hlavně pro vysokou efektivitu střelby. Ve druhé čtvrtině se hosté zlepšili, začali více napadat naše střelce v obraně, dařilo se jim i při střelbě a pomalu umazávali náš náskok. V 18. minutě se dostali na nejnižší rozdíl 8 bodů (38:30), ale závěr byl opět v naší režii. V posledních dvou minutách se vyznamenal pivot Stanovský, když zakončil úspěšně všechny své akce. A na závěr si přichystal lahůdku hrající trenér Janovský. Ten zachytil špatnou rozehrávku hostů, kdy bylo jen 0,4 vteřiny do konce poločasu a ihned vystřelil. A byla z toho velmi šťastná trojka,která hodně zmařila zvýšené úsilí soupeře. Hosté se drželi ještě ve třetí čtvrtině, ale vypracovaný náskok jsme dokázali udržet. A náš výkon gradoval v poslední desetiminutovce. Časový úsek od 30. do 35. minuty jsme vyhráli 11:0 a o výsledku bylo rozhodnuto. Hosté pak zcela odpadli a dali jen 6 bodů.
Náš výkon měl velmi dobré parametry jak v obranné, tak i v útočné činnosti. Bylo prakticky jedno, kdo v dané chvíli zakončí. Padalo to jak hráčům z pole, tak i pivotům z pod koše. Hosté na to prostě tentokrát nenašli protizbraň.


Datum: 03.04.2011 Muži - oblastní přebor


A dobru také postřehy ze soupeřova webu:

Tak takhle vypadá basketbalový průser se vším všudy! Obrovské množství nevynucených chyb, nesoustředěnost ve hře, odevzdanost, žádná bojovnost. Prohrát se dá kdykoliv a s kýmkoliv, ale né takto. Kdybych své hráče neznal a nevěděl, jakých výkonů jsou schopni, tak bych řekl, fajn, soupeř byl prostě lepší. Tady to bylo ale o něčem jiném. Obdivuhodný výkon podal v týmu soupeře Marcel Stanovský, hecíř, osobnost a kvalitní basketbalista. Osobnost na hřišti, která nám prostě chybí. Do budoucna obrovský, vztyčený ukazováček. U nás snad jen radost, že se nikomu nic vážného nestalo a že na cestu zpět nám hezky svítilo sluníčko.



Autor: Jan Kovařík