BK Krnov

Mladí muži U20 - 4. kolo OP

2011-04-10 13:22:38
09.04.2011 Přípravka - Slavia Havířov 65:57 (13:12, 23:30, 34:42)
Sestava:Biskup David 20bodů (trojky: 0, TH: 2/5, fauly: 2), Hradečný Michael 17bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 2), Gazdík Jakub 9bodů (trojky: 0, TH: 1/5, fauly: 2), Šnirch Filip 5bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 3), Smička Matěj 5bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 5), Pavlík Michael 5bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 4), Haščin Jan 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
Do nedělního zápasu s Havířovem jsme nastupovali s hodně omezenou sestavou. Chyběli tři hráči základní pětky : Opršal, Hlaváček a Cikánek a spolu s nimi Hubený, kterému se v minulém zápase s tímto soupeřem hodně dařilo. Ale příležitost měli dostat hráči lavičky, kteří si v průběhu sezóny zahráli mnohem méně. Naopak soupeř přijel pozdě (jen 10 minut před začátkem) a jen s pěticí hráčů. Ale zase s nabitou sestavou včetně tří hostujících hráčů, které známe i z minulých ligových bojů. Jako kouč se posadil na domácí lavičku Ondra Cikánek, který do boje poslal pětici : Smička, Hradečný, Biskup, Gazdík a Meca. Tato pětice se soupeře držela, sice jí nevycházela moc obrana, ale zase v útoku jsme úspěšně zakončovali přes Hradečného, Smičku a Gazdíka. Po vystřídání se však tým dostal do krize. Během prvních 5 minut dal pouhý jeden koš oproti 13 bodům hostů. Ale hráči zabojovali a do poločasu snížili opět Hradečným, Mecou a Gazdíkem na přijatelných 23:30. Ještě v prvních pěti minutách druhé půle byli lepší hosté, kdy jsme nedokázali zastavit pivota Folwarczného (známe ho z Karviné). A hlavně my jsme nedokázali dopravit míč na pivoty do zóny hostů. Ve 28. minutě byl faulován Gazdík a tento výrok rozhodčích se nezdál pivotu Havířova jako dobrý a začal zbytečně nadávat rozhodčím. Ti mu udělili TCH, což byl jeho 5. faul a povinné střídání. Na to začal "diskutovat" další hráč Havířova a také mu byla udělena TCH, opět povinné střídání. A na lavičce začali oba hráči nadávat rozhodčím a byla jim udělena další TCH. Po těchto incidentech dohrávali hosté pouze o třech. Na šestky poslal as. Cikánek Honzu Urbana, který však dal pouze jednu. Ale pak se tým dostal jakoby do křečí. Místo toho, aby se snažil odstavit hráče od míče, najížděl do koše, chodil si pro fauly, nevěděli hráči co vlastně mají hrát!!! Paradoxně tak hráli mnohem hůře proti třem, než proti pěti soupeřům. Zbytečné trojkové pokusy, ztráty míčů pod košem, hrozná střelba - tak vypadala naše hra (opravdu se na to nedalo dívat). Po vyfaulování se rozehrávače Smičky vzal vývoj zápasu na svá bedra David Biskup a konečně začal tým hrát to co měl. Tedy presink a míč do koše. Ale soupeř se držel ještě dalších 10 minut, než jsme ho zdolali.
V našem dresu podal slušný výkon Hradečný a pak Biskup. Pivoti nedostávali tolik míčů, jak by si zasluhovali. A hra proti zóně hostů byla založena pouze na jedné akci, kterou soupeř přečetl. A protože nemáme nastříleno, nic jiného jsme nedokázali. Havířov si zápas prohrál sám svou nedisciplinovaností. Pokud by zachoval pevnější nervy byl by na tom mnohem lépe. Takže nakonec vyhrál šťastnější, i když herně horší.
Autor: Jan Kovařík