BK Krnov

Muži - OP

2011-05-02 09:08:18
29.04.2011 TJ MEZ Frenštát - BK Krnov Muži 83:51 (27:16, 53:32, 68:35)
Sestava:Cikánek Ondřej 13bodů (trojky: 0, TH: 1/6, fauly: 3), Křištof Adam 10bodů (trojky: 1, TH: 1/3, fauly: 4), Čarnecký Marian 9bodů (trojky: 1, TH: 2/2, fauly: 3), Mokráš Marek 7bodů (trojky: 0, TH: 3/4, fauly: 0), Velčovský Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4), Opršal Martin 3bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 3), Hradečný Michael 3bodů (trojky: 1, TH: 0/2, fauly: 5), Kopecký Štěpán 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 4)
V posledním zápase letošního ročníku oblastního přeboru jsme mohli bojovat o celkově druhé místo v tabulce. Ovšem jak už se stalo tradicí, na tento důležitý zápas nemohli odcestovat někteří klíčoví hráči. A tak v sestavě chyběla taková jména jako Janovský, Stanovský, bratři Lukášové či Koudelka. Místo nich nastoupili nováčci Kopecký a Mokráš z juniorů, z týmu U20 Cikánek, Opršal a Hradečný a mazáky zastupovali pouze Mario Čarnecký, Velčovský a Křištof. Navíc někteří hráči měli za sebou zavěrečná \"poslední zvonění\" na svých školách a tak o jejich přípavě na zápas a herní formě se dalo hodně polemizovat. A průběh zápasu potvrdil předzápasové prognózy. Naši hráči vůbec nezachytili začátek zápasu a podle vyjádření asistenta trenéra se pohybovali jakoby v jiné dimenzi. Všude jsme byli pozdě, skákali jsme na míče brzy, ztráceli jsme v rozehrávce a nestíhali v obraně. Takže suma sumárum jasný propadák. Vůbec nejhorší výkon jsme podali ve třetí čtvrtině, kdy se nám podařilo dát pouhé tři body a to ještě dal koš Velčovský hned v první minutě. Ovšem další bod přidal Cikánek až v poslední minutě čtvrtiny ze šestky. Teprve poslední část hry se trochu vyrovnala, ale domácí už měli pohodlný náskok. Definitivné tečku za naším letošním vystoupením v OP dal trojkou Adam Křištof ve 40.minutě zápasu.Ještě jedna perlička, která se váže k tomuto zápasu. Jeden z nejmenovaných hráčů si během zápasu odskočil do vedlejší místnosti nářaďovny vedle haly na \"šlofíka\" v duchu nových trendů NBA, kdy podle článku ve Sportu nabírají hráči síly nejlépe ve spánku...
O umístění našeho týmu tak rozhodne až poslední kolo, které už máme předehrané. Ale bude určitě rozhodovat minitabulka s týmy, které dosáhnou stejného počtu bod jako my, což by mohli být Hladnov,POSKI Ostrava či SNAKES Ostrava. Tyto týmy mohou dosáhnout na 12 výher a 8 porážek, přičemž s POSKI máme +1 bod, se SNAKESEM +9bodů, ale s Hladnovem -4 body. Celkově máme tedy v současné minitabulce +6 bodů. Hladnov má +16 bodů, SNAKES -1 bod, POSKI -15 bodů. Teoreticky bychom tedy obsadili 4. místo v případě, že Frenštát zbývající dva zápasy vyhraje (prozatím má jen 7 proher, ale hraje doma s POSKI). Pořadí by tedy mohlo být : 1.Opava, 2. Frenštát, 3. Hladnov, 4. Krnov . Ale je to jen teorie, může se stát cokoliv. Např. kdyby POSKI vyhrálo ve Frenštátě, tak by do této minitabulky spadl i Frenštát s 8 prohrami.
Autor: Jan Kovařík