BK Krnov

Muži - OP

2011-10-02 09:19:13
30.09.2011 BK Krnov Muži - TJ MEZ Frenštát 40:59 (6:17, 15:36, 25:47)
Sestava:Lukáš Marek 12bodů (trojky: 2, TH: 2/2, fauly: 0), Koudelka Michal 12bodů (trojky: 1, TH: 5/8, fauly: 1), Cikánek Ondřej 7bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 3), Hradečný Michael 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Pavlík Michael 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Kopecký Štěpán 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Svěchota Dominik 1bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 3), Opršal Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Gazdík Jakub 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2)
P1080864 kopie.jpgTaké druhý zápas OP odhalil slabiny našeho nově se tvořícího týmu. I když oproti Opavě jsme měli k dispozici více hráčů,na souhře se to bohužel neprojevilo. Sice se do týmu po delší době vrátili Ondra Opršal s Dominikem Svěchotou, ale na druhé straně dnes obrovsky chyběly zkušenosti Velčovského, Janovského či dravost rozehrávače Martina Opršala. Na lavičce se objevili Mario Čarnecký s Kubou Lukášem a Marcelem Stanovským, ale bohužel v civilu (zranění a nemoc). Suma sumárum, pořád nedokážeme dát dohromady celý tým. A to opravdu není to pravé ořechové.
Celek Frenštátu nám jako soupeř příliš nesedí a tyto zápasy jsou většinou hodně emotivní. Hlavně z důvodu neustálých výpadů trenéra soupeře směrem k hráčům či rozhodčím. Také tento duel z této tradice nijak nevybočil. Hrál se příliš tvrdý, místy až zákeřný basket plný soubojů i mimo míč, neustálých diskuzí s rozhodčími. Prostě nebylo se na co dívat. Hlavně znaší strany. Zkušenosti starých mazáků nám chyběly hlavně v útoku, kdy jsme se špatně pohybovali bez míče a hráli pak příliš individuálně. A zakončovali jsme celkem zbytečně střelbou z dálky. Samozřejmě naše procento úspěšnosti bylo velmi špatné. Prostě tréninky se nedají ve hře nahradit. Hosté byli přece jen úspěšnější nejen z pole, ale hlavně byli agresivnější pod oběma koši. Ve druhé půli už jsme vyrovnali hru, zlepšili obranu, ale stále se nám nedařilo střelecky. Aktivní byli především Michal Koudelka s Markem Lukášem, ale byli příliš osamělí. Jen vyjímečně se přidali Hradečný s mladým Kopeckým. Největší slabinou naší hry bylo zakončení z pod koše. Ondra Cikánek sice bojoval, po přestávce se i občas prosadil, ale i na něm byl vidět tréninkový výpadek. A nováček Ondra Binder bohužel pro nás velmi brzy odstoupil pro výron kotníku. Proto neměl trenér Opršal žádný výběr do rotace pivotů a tak cenné minuty dostávali Gazdík s Pavlíkem. Závěrem lze potvrdit, že bude asi nějakou dobu trvat, než si tým opět sedne, než si hráči obnoví základní návyky a dostanou míč tkz. do ruky. Otazkou je, jak dlouho to bude trvat...
Autor: Jan Kovařík