BK Krnov

Muži - OP

2011-10-23 10:57:43
22.10.2011 BK Krnov Muži - TJ Gymnázium Hladnov 57:56 (16:16, 27:29, 40:47)
Sestava:Cikánek Ondřej 12bodů (trojky: 0, TH: 4/7, fauly: 3), Velčovský Jan 11bodů (trojky: 0, TH: 3/6, fauly: 3), Janovský Václav 9bodů (trojky: 0, TH: 5/6, fauly: 4), Lukáš Jakub 8bodů (trojky: 0, TH: 0/3, fauly: 5), Opršal Martin 5bodů (trojky: 0, TH: 5/6, fauly: 4), Opršal Ondřej 4bodů (trojky: 1, TH: 1/2, fauly: 4), Binder Ondřej 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 2), Mokráš Marek 2bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 1), Kopecký Štěpán 2bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 1), Pavlík Michael 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
P1080954_kop.jpgPo naprosto zbytečné porážce v minulém kole od Havířova si chtěli naši muži spravit chuť v domácím zápase s Hladnovem. Ovšem tento soupeř není zrovna naším oblíbeným a tak předzápasové prognózy byly rozdílné. Náš tým nastupuje v každém zápase v jiné sestavě podle toho, kdo má v daný termín volno. Tentokrát se do týmu vrtátili Kuba Lukáš a Marek Mokráš. Naopak chyběli Koudelka,Stanovský,Křištof či nemocný Gazdík. Ale odhodlání hráčům nechybělo.
Utkání bylo vyrovnané po celý první poločas, kdy se obě mužstva střídala ve vedení. Největší nebezpečí hrozilo soupeři od křídel Velčovského a Lukáše, soupeř se naopak prosazoval hlavně z pod koše. Žádné mužstvo si nedokázalo vybojovat vyšší náskok a o výhře Hladnova v poločase rozhodla trojka v poslední minutě. Zápas měl jiný vývoj po přestávce, kdy hráči Hladnova přece jen lépe zakončovali také z pole, kde se náš tým hodně trápil. Poprvé vedli hosté ve 23. minutě 37:29 po dvou trojkách, ale Lukáš s Janovským opět snížili. Pak se hosté utrhli opět, když po naší velké chybě v posledním útoku dali trojku vteřinu před koncem třetí čtvrtiny. Stav 40:47 nebyl tím ideálním startem do poslední fáze hry. Hlavně proto, že jsme se nebyli schopni střelecky prosadit. Náš tým se ale do soupeře zakousl zlepšenou obranou. Najednou i hosté měli obrovské problémy se zakončením, nedával i trestné hody a tak jsme mohli zápas zdramatizovat. Taktika vše na fauly se nám vyplatila. Hráči Hladnova, kteří mohli zápas v klidu rozhodnout,najednou neměli pevné nervy a šestky nedávali (8/2). Minutu před koncem vedli hosté 56:51 a nikdo by si na výhru našich borců nevsadil ani korunu. Ale nemožné se stalo skutkem. Nejprve Velčovský košem snížil na 53:56, pak jsme ubránili a Cikánek byl v brejku faulován. Proměnil první šestku a druhou doskočil Janovský. Z dalšího útoku jsme vytěžili opět faul na Cikánka, který opakoval předchozí situaci a dal jen jednu šestku. Obrovskou chybu hostů, kteří si nedávali pozor při doskoku potrestal Janovský, který byl faulován po zisku míče. Opět dal jednu šestku a vyrovnal na 56:56. Ovšem hosté měli poslední útok ve svých rukou. Ale nervózní soupeř vystřelil nepřesně, doskočil opět Cikánek a soupeř ho nepochopitelně fauloval! První úspěšný hod znamenal i první výhru našeho celku v tomto ročníku OP. Ovšem nutno poznamenat,že si tento zápas prohráli hosté sami. Ale pochvalme naše hráče za bojovnost. Kapitán Velčovský vyhecoval spoluhráče při time outu, hrající trenér Janovský zase útočnými doskoky vlil do řad týmu naději. Prostě tentokrát jsme měli štěstí, které nám chybělo při předchozích zápasech.
Autor: Jan Kovařík