BK Krnov

BK Krnov - Liga U18 juniorů

2009-10-14 18:39:38
Podle očekávání se krnovským basketbalovým juniorům v lize nedaří. Po první vysoké porážce v Karviné, která byla ovlivněna onemocněním hráčů, nastoupil tým do domácích zápasů konečně téměř kompletní. Přesto předvedenou hrou hráči své početné fanoušky naprosto zklamali. V obou zápasech prohráli rozdílem třídy a potvrdili tak momentální špatnou formu. Ukazuje se, že odchod hned 8 hráčů loňského finalisty včetně celé základní pětky, oslabil tým více než se předpokládalo. Hlavně absenci rozehrávače Opršala a pivota Cikánka, kteří odešli do extraligové Opavy prozatím nedokáží mladší hráči nahradit a nově složené mužstvo se musí teprve sehrávat, protože poprvé ve své historii neabsolvovalo herní soustředění. Navíc, když předpokládané opory Gross a Biskup herní formu teprve hledají. Ale mladé mužstvo čeká ještě 15 zápasů v základní skupině, kdy může dokázat, že basketbal úplně hrát nezapomnělo.


BK EKOTEMPO KRNOV - SBK Valašské Meziříčí 48:74 (13:19, 24:45, 32:61)

Sestava: Rumian, Gross 1, Hradečný, Samlis 4, Mokráš 6, Böhm 9, Pavlík, Kostrhoun 5, Volný 3, Biskup, Gazdík 21, Šnirch

Hosté předvedli oproti loňské sezóně velké zlepšení a byli po celý zápas lepším týmem. Domácí hráči drželi krok pouze v první desetiminutovce, ale pak nepochopitelně odpadli. Ještě na začátku zápasu vedl Krnov 5:2 a domácí rozehrávač po zisku míče šel sám na koš. Svoji vyloženou šanci však nedal a tím jakoby odstartoval trápení celého mužstva. Hosté převýšili Krnovany především na doskoku, kdy měli téměř každý odražený míč. Další šance po neúspěšné střele tak mohli ihned realizovat. Naopak domácí byli úplně „bez šťávy“, jakoby hráče ještě poznamenala doznívající viróza. Chyběla bojovnost a vůle s vývojem zápasu něco udělat a když se hráčům vůbec nedařilo střelecky, nebylo o výhře hostů naprosto pochyb.


BK EKOTEMPO KRNOV - TJ Sokol Šlapanice 37:70 (3:25, 18:41, 31:57)

Sestava: Gross 12, Hradečný 3, Samlis 7, Mokráš, Böhm 2, Kostrhoun 2, Volný 2, Biskup 2, Gazdík 5, Šnirch 2

Ligový nováček měl impozantní nástup do zápasu. Dařilo se mu střelecky a tvrdou obranou nedával vůbec žádný prostor domácí rozehrávce. Ta ztrácela jeden míč za druhým a tak měl soupeř naprosto volnou cestu ke koši. První body zaznamenali Krnované až v samotném závěru první části hry, ale to už prohrávali rozdílem 20 bodů. Po této smršti se pak hráči trochu vzpamatovali a konečně si vypracovali dobré střelecké příležitosti. Po tři čtvrtiny byli hostům vyrovnaným soupeřem, ovšem je pravdou, že si jen udržoval svůj lehce vybojovaný náskok. Zápas skončil jasnou porážkou Krnova, ale ten už naznačil některé dobré momenty ve své hře. Ovšem hned v dalším zápase hráče čeká jeden z největších favoritů této skupiny – Mladá Boleslav, která nyní spolupracuje s extraligovým Sokolem pražským. Boleslav prozatím dává svým soupeřům pořádně na frak a tak se mají Krnované na co těšit...


Autor: Jan Kovařík