BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2011-11-26 18:38:00
TJ Gymnázium Hladnov – BK Krnov 61:25 (12:11, 29:17, 47:21)
TJ Gymnázium Hladnov – BK Krnov 45:16 (6:6, 9:12, 30:12)

Domácí tým byl vzhledem k postavení v tabulce jasným favoritem. My jsme si přijeli zahrát s kvalitním soupeřem a zkusit získat další herní zkušenosti. To se nám i přes značné potíže snad podařilo, protože zejména ve druhém zápase jsme soupeře dokázali dost potrápit. Jako v ostatních našich utkáních, největší rozdíl mezi oběma mužstvy je v proměňování střeleckých šancí. Zatímco my se ke vstřelení koše musíme dost nadřít a mít mnohem více pokusů, naši protivníci promění téměř každou 100% šanci. A to my neumíme. Tato naše slabina nás sráží hodně dolů, protože jsme schopni hrát se se soupeřem vyrovnanou hru, ale výsledek je pak pro nás krutý.
Nutno přiznat, že Hladnov měl mnohem vyrovnanější kádr hráčů, kteří byli značně vyhranější než naši nejlepší borci. S domácími jsme drželi krok zejména v prvních čtvrtinách, hlavně ve druhém zápase, kdy jsme v poločase dokonce vedli. Ale pak jsme třetí čtvrtinu prohráli 21:0!!! Když jsme opět hodně zklamali v zakončení. Ale do hry jsme poslali celkem rovnoměrně všechny hráče bez ohledu na výsledek. Všichni bojovali a nakonec se nám 4 hráči zranili (naraženiny prstů, kotník, srážka se soupeřem čelem), to nám bohužel ve druhém utkání dost uškodilo. Ale není se na co vymlouvat. Máme většinu hráčů ročníku 2002 a ti snad v příští sezóně prodají získané herní návyky.
Hladnov tedy vyhrál zaslouženě, jen mu nemusel tak okatě pomáhat mladý domácí rozhodčí, jehož výroky nechápali i někteří naši rodiče, kteří na zápas přijeli. Na poměr odpískaných faulů se není třeba vymlouvat, protože jsme pomalejší, ale zákroky na naše hráče byly posuzovány úplně jinak než na opačné straně, kdy domácí stříleli mnohem více šestek.A pro nás absolutně nic.
Autor: Jan Kovařík