BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2011-12-17 23:38:45
P1090063 kopie.jpgBK Krnov - BK NH Ostrava 64:26 (14:12, 36:14, 46:22)
BK Krnov - BK NH Ostrava 45:26 (13:1, 23:11, 33:12)

Zápasy s NH Ostrava měly přinést vyrovnaný souboj celků, které měly na svém kontě pouhé tři výhry. Byl to tedy zápas o předposlední místo v tabulce OP. Obě strany měly ve svých řadách řadu marodů, ale hosté na tom byli o poznání hůře. Zatímco nám chybělo pět hráčů,hostům podle vyjádření trenéra hned osm. V prvním zápase nám nejprve vyšel úvod. První tři koše jsme dali my a soupeř vypadal odevzdaně. Ale po důrazné domluvě od trenéra začal soupeř více napadat naše hráče a najednou měl herně navrch. Z vedení 6:0 to bylo během tří minut 6:9! Pak se naštěstí trefili i další střídající hráči a tak jsme první čtvrtinu vyhráli o pouhý koš. Ale druhá pětka hostů byla výrazně slabší. My jsme se dokázali prosadit nájezdy pod koš. Vyhráli jsme čtvrtinu 22:2 a o výsledku zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Třetí osmiminutovka byla opět vyrovnaná, když jsme nejprve dali pár košů, ale pak povolili v obraně a nechali soupeře několikrát lacině zakončit. Poslední úsek zápasu dohrávali hráči naprosto suverénně, když nechali soupeře jen 2x skórovat a sami dali 18 bodů. Výhru nemůžeme přeceňovat,protože soupeř nebyl zdaleka kompletní. Ale radost z výhry byla zasloužená.
Ve druhém zápase jsme chtěli nastoupit tak, že hráči první pětky měli hrát proti druhé pětce hostů. Trenér soupeře ale prohodil své hráče a tak se nám tento záměr nepodařil. Tentokrát se nedařilo hráčům úspěšně zakončovat. První střely šly mimo koš, zahodili jsme spoustu jasných střeleckých šancí. A tak skóre přibývalo jen velmi pomalu. Nakonec jsme první čtvrtinu vyhráli 13:1. Druhá čtvrtina byla naprosto vyrovnaná a skončila 10:10,když jsme opět neproměňovali jasné příležitosti a naopak jsme povolili v obraně. Takže zápas musela rozhodnout třetí čtvrtina, kdy měl soupeř na hřišti slabší pětici. Proti ní nastoupili hráči druhé pětice a svoji roli tentokrát splnili. I když s obtížemi. Sice vyhráli 10:1 po lepší obraně, ale náš útok byl opravdu slabší. A poslední čtvrtinu jsme dohrávali tak, abychom soupeře nepustili na dohled. Což se nám podařilo.
Poslední zápasy v tomto roce se nám tak vydařily. Po výhře nad SBŠ Ostrava jsme potvrdili výhru na domácí palubovce a získali další 4 body do tabulky OP.
Autor: Jan Kovařík