BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2012-02-26 09:35:18
DSCN0076 kopie.jpgBK SNAKES Ostrava \"B\" - BK Krnov 15:32 (7:5, 7:14, 13:20)
BK SNAKES Ostrava \"B\" - BK Krnov 21:36 (3:9, 6:21, 16:30)

Prostředí tělocvičny ostravského Snakesu dobře známe,protože jsme tam už odehráli dostatek zápasů. Takže domácí prostředí nebylo pro soupeře až takovou výhodou. Navíc změny v sestavě, kdy nejlepší hráči Snakesu byli soustředěni do jednoho týmu, nám ještě více prospěly.I když, ani my jsme nebyli v úplně kompletní. K několika marodům přibyli další, kteří se nedostavili na sobotní sraz. A tak jsme cestovali pouze ve 12 hráčích, což bylo v této sezóně asi nejméně. Ale o to více si hráči zahráli, přičemž nasbírali cenné herní minuty a zkušenosti.
V prvním zápase se nejprve nedařilo první pětici, nějak jsme se nemohli srovnat v útoku, obrana byla ale dobrá. Ovšem hraje se na dané koše a domácí jich dali o trochu více. Ale vše napravila druhá pětka, která sice nastoupila bez některých svých stabilních hráčů, ale o to více se šance chopili ostatní. Druhou čtvrtinu jsme vyhráli 9:0 a položili tak základ k pro nás překvapivé výhře. První pětka už totiž rozdíl skóre udržela a nakonec jsme soupeře v poslední části přejeli.
Druhý zápas se vyvíjel podobně. Ale dokázali jsme protrhnout střelecké trápení první pětice a ujali jsme se vedení. To umocnila i druhá pětka. Poločasový výsedek 6:21 byl tedy pro nás nadějný. Ještě v prvních třech minutách třetí čtvrtky jsme navýšili na 6:27, ale pak se podařilo domácím několikrát snadno skórovat. Bylo to hlavně po našich chybách v rozehrávce. Najednou soupeř ožil, začal více \"presovat\" naše rozehrávající hráče a ti nedokázali přejít na druhou polovinu hřiště. Ale pak jsme se trochu vzchopili a konečně protrhli bodovou šňůru protivníka. Stav 16:30 byl vzhledem k lepší druhé pětce nadějný. Bohužel ani ta se nedokázala pořádně trefit na koš. Spoustu nájezdů jsme nedali, zahodili i šestky (celkem 15/4). Ale obrana byla tentokrát lepší než útok a proto jsme pro nás příznivý výsledek udrželi. Je to poučením pro nás pro příště. Celkem jasně vedeme, máme hrát s rozumem a v klidnu si pohlídat náskok, ale necháme se vyprovokovat publikem, či protihráči a nehrajeme to, co máme.


Fotky ze zápasu jsou ve FOTOGALERII !!!
Autor: Jan Kovařík