BK Krnov

Muži - OP

2012-03-10 21:00:49
10.03.2012 BK Krnov Muži - TBS Sokol Přerov 66:48 (15:11, 33.22, 57:34)
Sestava:Koudelka Michal 16bodů (trojky: 0, TH: 4/6, fauly: 3), Lukáš Jakub 16bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 1), Čarnecký Marian 13bodů (trojky: 3, TH: 2/2, fauly: 2), Janovský Václav 10bodů (trojky: 1, TH: 1/2, fauly: 3), Cikánek Ondřej 6bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 2), Gazdík Jakub 3bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 2), Kopecký Štěpán 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Hradečný Michael 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Smička Matěj 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Hrabovský Martin 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1)
DSCN0385 kopie.jpgK dotáhnutí soupeře v tabulce (Orlová) jsme potřebovali vyhrát, ale byl to úkol docela těžký. Hosté mají mnohem více bodů než náš tým a mohli hrát relativně klidněji. Ale náš výkon má stoupající tendenci a k uklidnění situace v družstvu přispěly i návraty zkušených hráčů. A tak jsme sice v tomto zápase hodně postrádali kapitána mužstva Honzu Velčovského, ale naopak po dlouhé pauze nastoupil Kuba Lukáš. A poslední změna : tým koučoval v zápase Zdenek Čarnecký, který nahradil Petra Opršala, jenž byl ve stejném čase s kadety v Hlučíně.
Trenéři poslali do hry tuto pětici : Marian Čarnecký, Koudelka, Kuba Lukáš, Janovský a Cikánek, tedy spíše zkušenost než mládí. Ale začátek zápasu se nám moc nepovedl. Hráli jsme křečovitě,nedařila se střelba a vyrobili jsme i pár zbytečných ztrát. A tak se hosté mohli těšit z pohledu na výsledkovou tabuli, kde svítil stav 4:8 v páté minutě. Ale pak jsme sepřece jen herně zvedli. Kuba Lukáš, Koudelka a trojkou Janovský otočili stav na 15:10 a bylo hned veseleji. Ale nebylo zdaleka vyhráno. Hosté zvedli hlavu, lépe bránili a opět převážili misku vah na svou stranu. My jsme se totiž opět nedokázali prosadit a dali jsme pouhé dva koše Gazdíkem a Lukášem za pět minut hry. Výsledek krize : 19:20! Ale poslední minty poločasu, to bylo úplně jiné kafe. Vyrovnat se podařilo ze šestek Koudelkovi, pak vypíchl Lukáš dvakrát míč soupeři v rozehrávce a dal snadné koše, přidal se i trenér Janovský. Hosté tuto část hry prohráli 11:0 a proto jsme do druhé půle nastupovali přece jen mnohem klidnější. A to se projevilo hlavně ve třetí čtvrtině. To jsme předváděli hru, na kterou byli naši příznivci zvyklí. Rychlý přechod do útoku, úspěšné zakončení v nájezdech (Kuba Lukáš) i trojkách (Marian Čarnecký). Když k tomu přidáme slušnou obranu byl to dokonce i pohledný basketbal. Třetí čtvrtinu jsme vyhráli 24:12 a položili tak základ k vysněné výhře. A nakonec jsme byli rádi, že tento náskok tým získal už tak brzy. V poslední desetiminutovce jsme se totiž vrátili ke své pomalé hře plné chyb, nepřesné střelby a zbytečných faulů. Najednou jakobychom nevěděli co hrát??? Prostě 8 minut to byla úplná katastrofa. Ještě že hosté nedávali šestky (16/7), jinak bychom se mohli i strachovat o výsledek. Střelecké trápení protrhl až v 38.minutě Michal Koudelka, další body přidali Lukáš s Kopeckým a tak jsme se přece jen výhry dočkali. Škoda jen výpadku v poslední fázi hry, jinak mohla panovat spokojenost. Až se vrátí k týmu kapitán Velčovský, bude to snad ještě lepší. Do konce zbývají ještě dvě kola,kdy hrajeme s POSKI venku a doma s posledním Frýdkem-Místkem. A k tomu dohrávka ve Frenštátě. Bude jen záležet na tom, v jaké sestavě se tým sejde. Příchod Mariana a jeho trojek nám pomohl uvolnit podkošový prostor, kde zase pronikal dravý Kuba Lukáš. Tato kombinace prostě celou soutěž chyběla...
Autor: Jan Kovařík