BK Krnov

Muži : Play-off

2012-04-14 18:56:57
13.04.2012 BK Breda-Weinstein Opava "C" - BK Krnov Muži 79:61 (17:11, 33:28, 58:44)
Sestava:Koudelka Michal 16bodů (trojky: 0, TH: 2/8, fauly: 3), Janovský Václav 11bodů (trojky: 1, TH: 2/4, fauly: 2), Velčovský Jan 10bodů (trojky: 0, TH: 4/4, fauly: 3), Čarnecký Marian 8bodů (trojky: 2, TH: 2/2, fauly: 4), Smička Matěj 6bodů (trojky: 0, TH: 2/6, fauly: 5), Kopecký Štěpán 4bodů (trojky: 0, TH: 2/2, fauly: 1), Hrabovský Martin 3bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 1), Gazdík Jakub 3bodů (trojky: 0, TH: 3/4, fauly: 4)
Celkem nečekaně, vzhledem k průběhu celé soutěže, jsme se na poslední chvíli dostali do play-off, když jsme měli lepší poměr bodů ze vzájemného utkání s Orlovou. Takže do nadstavbové části jsme šli z posledního - 8. místa. A tudíž jsme vyfasovali tým, který obsadil po dlouhodobé části 1. místo :BK Opava \"C\". Soupeř nepoznal hořkost porážky velmi dlouhou dobu, i letos dokázal přejít oblastním přeborem bez porážky. Ale čekalo nás tradiční derby a pokud bychom nastoupili v nejsilnější sestavě,mohli jsme soupeře hodně potrápit. Tak jako v zápase doma, kde jsme ještě před poslední čtvrtinou vedli, ale zápas nakonec vyhrála Opava. Ale byl to návod, jak tohoto vynikajícího soupeře přehrát.
První předpoklad k úspěchu = kompletní sestava, to byla bohužel z naší strany utopie. A tak k prvnímu zápasu jsme nastoupili např. bez pivota Cikánka, křídel Marka Lukáše a jeho bratra Jakuba. K nim se přidal i nemocný Michael Hradečný či pivot Michal Pavlík. Do základu jsme tak poslali pětici Marian Čarnecký, Koudelka, Velčovský, Janovský a Gazdík. Dali jsme sice první koš zápasu Koudelkou, ale pak dlouhých pět minut nic. Naopak domácí využili přítomnosti prvnoligových pendlů a odskočili na 11:2. Nápor Opavy se nám naštěstí podařilo zastavit, když další body přidal Koudelka, následovaný Janovským a Hrabovským. Takže stav 17:11 byl pro nás naprosto příznivý. Druhou čtvrtinu jsme začali nešťastně, když Michal Koudelka nedal ani jeden ze čtyř pokusů ze šestek. Místo snížení náskoku, nám soupeř pomalu, ale jistě bodově utíkal. Do hry nás vrátila trojka Mariana Čarneckého, poníž se naše produktivita v útoku přece jen zlepšila. Bodově se mimo Koudelky zapojili i Velčovský, Smička a Janovský, čímž jsme udrželi nadějný výsledek i v poločase. Ale třetí desetiminutovka byla pro nás klíčová. Měli jsme v ní dvě hluchá místa : od 21. do 23. minuty (11:0) a od 29. do 30. minuty (8:0). Tyto výpadky, kdy se nám nedařilo zastavit útoky domácích a sami jsme se absolutně netrefili do koše, nás stály příznivější výsledek. Škoda, druhý zápas mohl být mnohem zajímavější.
Autor: Jan Kovařík