BK Krnov

BK Krnov - Liga U18 juniorů

2009-11-22 22:49:06
Neděle 22.11.2009
Nedělní zápas, to byl úplně jiný soupeř. Oproti minulým sezónám se posílil o hráče Pardubic a Přelouče a rázem se tak stal jedním z favoritů na postup do finálové skupiny. Krnovu chyběli především rozehrávači, ale i tak podali hráči velmi dobrý výkon a svého soupeře značně potrápili. Hosté však byli lepší v doskakování a také jim pomohl herní výpadek domácích ve druhé čtvrtině, kterou prohráli 16:29. Rozdíl 20 bodů se sice podařilo týmu snížit, ale na vítězství to tentokrát nestačilo.

BK Ekotempo KRNOV – Sokol Hradec Králové 2 72:81 (16:23, 32:52, 55:68)
Sestava: Wojnar 2, Gross 15, Hradečný, Kopecký, Böhm 12, Cikánek 10, Biskup 27, Volný, Fingerhut 2, Gazdík 4

Soupeř z kategorie nejtěžších čekal na Krnovany v nedělním utkání ligy juniorů. A své předpoklady splnil podle očekávání. Hosté byli od počátku agresivnější v obraně, výborně doskakovali pod krnovským košem a měli velmi dobré procento úspěšnosti střelby. Domácí se však postupně osmělovali a trojky Grosse, Böhma a Biskupa znamenaly vyrovnání na 16:16. Hosté však ihned kontrovali další trojkou a do konce poločasu nepustili domácí hráče vůbec k ničemu. Krnované se trápili hlavně v útoku, kdy měli pár minutových výpadků a tak se bojovní hosté ujali vedení 32:52. Po přestávce se však hráči vzchopili, začali lépe bránit a hlavně se lépe pohybovali v útočných akcích. Gross, Cikánek a Biskup zaznamenali několik košů po sobě a snížili tak na 53:62. V kritické situaci podržel hosty rozehrávač Bulušek, který dával koše vždy, kdy to jeho mužstvo potřebovalo. Největší naději na obrat měli domácí v poslední čtvrtině. V 35. minutě snižoval Biskup a Cikánek na 65:73 a Krnované měli ještě v držení míč. Bohužel při rozehrávání špatně došlápl Biskup, hosté se zmocnili míče a zadarmo dali koš. Hned v další akci rozhodčí pustil pohybující se clonu opět na Biskupa, jehož hráč dal další koš. Böhm a Biskup sice vzápětí dali všechny čtyři šestky, ale to stačilo pouze na snížení náskoku hostí. V dresu domácích podal velmi dobrý výkon Biskup, který vedle dirigování svého týmu stačil zaznamenat 27 bodů. K výhře měli domácí sice blízko, ale museli by zlepšit obrannou činnost a vyvarovat se střeleckých výpadků, jako se to stalo ve 2. čtvrtině.


Sobota 21.11.2009
BK Ekotempo KRNOV - Basketbal Svitavy 74:63 (19:13, 36:38, 57:48)
Sestava: Gross 20, Hradečný, Böhm 17, Cikánek 15, Biskup 10, Fingerhut 5, Gazdík 7

Pouze se sedmi hráči nastoupili krnovští junioři do velmi důležitého zápasu dorostenecké ligy. Čekal je totiž soupeř, který sice ještě v dosavadním průběhu nevyhrál, ale mnoho zápasů prohrál jen nejtěsnějším rozdílem. Krnovský tým byl sice velmi nabuzen šňůrou 3 výher po sobě, ale chřipková epidemie zasáhla výrazně do sestavy týmu. Pro nemoc chybělo hned 5 hráčů, z toho opory Opršal, Volný či Kostrhoun. Zbývající sestava se však semkla a podala dosud nejlepší výkon na domácí palubovce. Na rozehrávce opět zaskočil "křídelník" Biskup a své velmi důležité funkce se zhostil na výbornou. Neježe dirigoval rozehrávku celku, ale sám získal 11 faulů hostujících hráčů. Dobře fungující osobní obrana nenechala soupeře najíždět do koše a odražené střely pohodlně sbírala dvojice Cikánek - Gazdík. Největší problémy dělaly hráčům nacvičené akce soupeře z autu, ze kterých dali několik jednoduchých košů. Také domácí si vybrali hluché místo a to v závěru druhé desetiminutovky, kdy ze stavu 31:24 najednou prohrávali 36:38. Naštěstí to byl jediný výpadek hráčů v zápase. Po poločase se totiž hráči vrátili k dobrému pokrytí klíčových postav soupeře a postupně jim nedovolili dát ani bod. Šňůra 12:2 a pak 14:0 dala ráz vývoji tohoto pro oba týmy důležitého zápasu. Hosté sice bojovali až do konce, ale psychiku týmu hodně pozvedla akce pivota Cikánka, který po zisku míče šel sám na koš a nekompromisním smečem poslal hosty definitivně do kolen. Vedení 72:57 dvě minuty před koncem bylo výsledkem dobré organizace hry družstva, jen v samotném závěru dali hosté dvě poměrně šťastné trojky, kterými snížili na přijatelný rozdíl.
Autor: Jan Kovařík