BK Krnov

Turnaj starších minižáků U13

2012-09-17 10:14:05
DSCN1213 kopie.jpgVe dnech 14. - 16. září 2012 jsme na domácí palubovce TJ Lokomotivy Krnov uspořádali velký mezinárodní turnaj starších minižáků U13 za účasti čtyř týmů z Polska a čtyř z České republiky. Úroveň některých zápasů byla na velmi dobrá,ikdyž pro většinu týmů to byla hlavně příprava na stávající mistrovskou sezónu. To platilo také pro náš tým, který se teprve formuje. Do mužstva přišli tři nováčci, kteří mají za sebou teprve pár tréninků a také dvě posily z loňského týmu žáků. Hráči se tedy teprve seznamují a na celkové hře to bylo hodně znát. Během turnaje jsme měli k dispozici 17 hráčů včetně nejmladších U11 a všichni dostali dostatek příležitostí se ukázat. Některým se to dařilo více, některým méně, někteří hráči vysloveně zklamali. Ale je to začátek sezóny a máme tedy na čem pracovat.

Další fotografie najdete ve FOTOGALERII!


Výsledky našeho týmu :

BK Krnov - TJ Gymnázium Hladnov \\\"B\\\" 44:26 (13:0, 18:9, 31:19)
Body= Choma D. 13, Vidlička 10, Suchánek 7, Sukup 4, Čepek 4, Mareš 2, Ištok 2, Sysala 2

Naše asi nejpovedenější utkání, ale proti soupeři, který patří do kategorie U12. Měli jsme hlavně v první čtvrtině slušnou obranu, kdy nám soupeř nedal ani bod. Z toho jsme těžili v podstatě do konce zápasu.

BK Krnov - Ostrow WLKP 13:98 (3:22, 5:45, 11:67)
Body= Vidička 4, Choma D. 4, Santarius 2, Čepek 2, Ištok 1

Jasný zápas od počátku až do konce. Soupeř nás předčil ve všech směrech. Nedokázali jsme si přihrát, ztráceli jsme zbytečně míče při driblinku a když už jsme se dostali do šance, nedokázali jsme proměnit. Pozdější celkový vítěz turnaje byl mnohem agresivnější v obraně a z ní vycházel do přečíslení. Z nich pak padaly laciné koše. Zápas jsme dotáhli dokonce s tím,že dáme alespoň 10 bodů a nedostaneme stovku. Tento jediný cíl jsme splnili, o ostatním raději pomlčíme...

BK Krnov - UKS Trojka Zyrardów I 12:71 (2:14, 4:32, 8:59)
Body= Vidlička 6, Suchánek 4, Mareš 2, Křiva 1, Pavlík 1

Utkání z polskými týmy nám chybí technika, přehled a klid v zakončení. Necháme se zbytečně rozhodit tvrdou obranou a místo přihrávek volíme raději individuální akce. Zde však narážíme na zdvojování a krytí volných spoluhráčů. Takže následná přihrávka většinou skončí v rukou soupeře. Bohužel tyto obrany nedokážeme při tréninku nasimulovat, protože nepracujeme na 100%. A pak se divíme, že někdy nepřejdeme ani naši polovinu hřiště... Hosté byli opět efektivnější v zakončení, kde se my neskutečně trápíme.

BK Krnov - TJ Gymnázium Hladnov \\\"A\\\" 28:51 (9:14, 17:29, 21:42)
Body= Choma D. 9, Vidlička 7, Suchánek 2, Mareš 2, Ištok 2, Sysala 2, Kortiš 2, Choma J. 2

Náš jednoznačně nejhorší výkon na turnaji. Poprvé jsme nastoupili téměř kompletní, ale na výkonu to nebylo vůbec znát. Prostupnou obranu, kdy si hráči soupeře předriblovali celé hřiště a dali jednoduchý koš, se nám nepodařilo po celou dobu zápasu napravit. A opět jsme měli obrovské problémy v zakončení. Na jeden koš potřebujeme velké množství střel a to prostě v zápase nejde. Soupeř měl sice výhodu v tom, že nasadil pouze 8 hráčů, zatímco my jsme dali příležitost rovnoměrně všem 16 hráčům, ale to nás neomlouvá. Hráči na hřišti musí odvést maximum a nechat tam \\\"duši\\\", bojovat o každý míč. To my prozatím nedokážeme a proto jsme toto utkání vysoko prohráli. Snad bude pro hráče ponaučením pro příště.
Autor: Jan Kovařík