BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 -OP

2012-09-29 15:49:53
DSCN1309 kopie.jpgNovou mistrovskou sezónu začali také nejmladší minižáci U11. Nově sestavené družstvo se bohužel teprve sehrává, protože jsme dosud nesehráli žádné přátelské utkání a kluci se vidí jen 1x týdně na samostatném tréninku. Také nám chyběli někteří nemocní hráči, ale marody jsme doplnili mladšími hráči z týmu U13. Přes dvě vysoké porážky můžeme najít na naší hře nějaká pozitiva, ale výsledek hovoří za vše. Jsme oproti protihráčům pomalejší, máme horší techniku ovládání míče a hlavně nejsme schopni úspěšně zakončit. Jsou to prakticky stejné chyby, jako vidíme u staršího družstva U13, ale tam se přece jen najdou výraznější osobnosti, které to vezmou na sebe. Zde si musí hráči teprve zvyknout na to, že najednou na hřišti chybí právě ti lídři, kteří loni dali většinu bodů. Uvědomit si, že to musíme uhrát sami, to bude asi hlavní cíl pro toto mužstvo. A bude to asi chvíli trvat, než si to hráči uvědomí.

BK Snakes Ostrava "A" - BK Krnov 72:18 (24:2, 38:6, 54:12)
BK Snakes Ostrava "A" - BK Krnov 59:19 (16:8, 32:9, 55:15)

Zaspali jsme absolutně začátek prvního zápasu. Soupeř nás přehrával pod naším košem, byl technicky i fyzicky vyspělejší. A hlavně byl střelecky úspěšnější. My jsme měli problémy vůbec vyvést míč na soupeřu polovinu a když už jsme se dostali k jeho koši, naše střely byly úplně mimo. Druhý zápas už byl z naší strany o kapku lepší. Když měl soupeř na hřišti slabší pětku, dokázali jsme s ní držet krok. V okamžiku nasazení silnějších hráčů jsme začali opět velmi rychle ztrácet. Ale přece jen jsme odehráli mnohem lepší zápas než ten předchozí. I když celkový dojem kazil i rozhodčí, který pískal sám a nechával hráče hrát i přes jejich fauly, kroky či auty. To sice přispělo spádu hry, ale na druhé straně to nepomáhá hráčům upozorňovat na jejich chyby.

P.S. : Stejně jako v minulém ročníku OP u této kategorie nebudu uvádět statistiky hráčů. Jde nám o to, že se hráči musí naučit hrát za tým a ne se pořád "chlubit" tím, že já dal koš a ten druhý ne....
Autor: Jan Kovařík