BK Krnov

BK Krnov - OP muži

2009-11-29 23:32:47
sobota 28.11.2009
Zápas mužů proti soupeři, který měl stejný počet bodů jako domácí, se hodně omlazenému kolektivu hráčů celkem povedl. Hosté přijeli s minimem hráčů a proto nevydrželi nasazené tempo až do konce zápasu. Rozhodují úder si domácí přichystali na poslední čtvrtinu, kterou vyhráli 32:8 a tak zvítězili zcela jednoznačně. Po tomto zápase má Krnov na svém kontě 3 výhry a 4 porážky. V dalším kole oblastního přeboru zajíždějí muži do Ostravy, kde je čeká nováček soutěže Poski Ostrava „A“.

BK KRNOV – BC Orlová „A“ 95:68 (15:19, 45:34, 63:60)

Sestava: Hlaváček 8, Biskup 1, Gross 4, Velčovský 13, Lukáš M. 19, Cikánek 6, Janovský 14, Čarnecký Martin 2, Svěchota 5, Křištof 21, Stanovský 2


Trojky: Krnov 6 - Orlová 6, TH: Krnov 11/7 - Orlová 25/18, Fauly: Krnov 24 - Orlová 16


V sestavě domácího týmu chyběli hráči základního kádru Marian Čarnecký a Jakub Lukáš a nemocní bratři Opršalové, ty na soupisce nahradili mladíci z juniorky David Biskup a Petr Gross. Když k nim přiřadíme Marka Lukáše, Hlaváčka a Cikánka, nastoupila v tomto zápase celkem polovina hráčů loňského úspěšného mužstva juniorů U18. Základní pětku postavil trenér Janovský jako mix mládí a zkušeností. Zkušené borce Velčovského, Křištofa a Janovského doplnili mladíci Svěchota a Marek Lukáš. Tato sestava však nejprve hodně podcenila obranu hostujících střelců. První dvě střely na domácí koš a hned dvě trojky z rukou protivníka, takový byl úvod zápasu. Domácí sice kontrovali bojovníkem pod košem Křištofem, ale v pohodě hrající hosté dokázali vždy skórovat. Postupně se však Krnované dostávali do tempa a začali si zvykat na nepříjemnou soupeřovu zónovou obranu. Rychlejší přechod do útoku, zlepšená střelba, to byl recept na zlomení soupeře. Do poločasu si hráči vypracovali náskok 11 bodů, který jim dával naději na dobrý výsledek. Po přestávce se domácí dostávali do potíží s fauly a proto se na hřiště dostali mladíci Biskup, Hlaváček a Cikánek. Ti však prohráli, také díky nervozitě při zakončení, poslední minuty čtvrtiny 4:18, proto se do poslední desetiminutovky opět vrátili zkušení matadoři. A těm se vydařily úvodní 4 minuty, které díky presinkové obraně po celém hřišti vyhráli 14:0 a dali tak základ k pozdější jasné výhře. Od 35. minuty dostali příležitost opět mladící a ti tentokrát vydrželi nasazené tempo a po rychlých protiútocích ještě navýšili rozdíl skóre na téměř 30 bodů.
Autor: Jan Kovařík