BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2012-10-23 09:12:33
DSCN1424 kopie.jpgProtože nastanou školní prázdniny a někteří kluci budou mimo Krnov, dohodli jsme se se soupeřem z Opavy o předehrání sobotních mistrovských zápasů. Volba padla na pondělí 22. října 2012. Do opavské haly jsme však dorazili vzhledem k dopravním omezením opravdu na poslední chvíli a to se projevilo především v prvním zápase, kdy kluci nastupovali nerozcvičení. Odveta se nám povedla o poznání lépe a tak jsme konečně urvali první výhru s tímto soupeřem.

BK Opava - BK Krnov 53:36 (17:12, 36:24, 43:30)
BK Opava - BK Krnov 42:47 (8:14, 20:22, 35:30)

První zápas se nám opravdu nepovedl. Kluci byli nesoustředění, dělali velké množství chyb jak v rozehrávání míče, tak i v driblinku. Takové množství technických chyb (kroky, auty) jsme už dlouho nepředvedli. A to nám ještě rozhodčí další chyby odpustil. Obrovské problémy jsme měli především v obraně, kde jsme neuhlídali nebezpečné nájezdy do koše dvou klíčových hráčů soupeře. A také jednoduché akce hoď a běž z autu na nás platily, i když jsem kluky na tyto obranné úkoly upozorňoval i v time-outech. A když jsme přidali i špatně volené zakončení našich útočných akcí, kdy jsme zcela zbytečně stříleli z dálky místo nájezdů do koše, vyhráli domácí naprosto zaslouženě. A hlavně Opavané volili jinou taktiku střídání hráčů, když jejich nejlepší hráči byli na hřišti v každé čtvrtině zápasu, zatím co my jsme střídali postaru rovnoměrně dvě šestice hráčů, kteří vždy hráli ve dvou čtvrtinách. A to byl také jeden z faktorů naší porážky.
Do druhého zápasu už jsme postavili kombinovanou sestavu a do základní pětky jsme nastoupili ti nejlepší hráči. A bylo to na naší hře znát. Navíc si hráči už zvykli na veliký prostor opavské haly a lépe se orientovali. Zápas jsme začali lepší obranou, když jsme už vedli 10:2 a pak 14:4, ale v závěru čtvrtiny jsme neuhlídali dva nájezdy a soupeř snížil. Po větším důrazu na zakončení jsme se opět utrhli na 22:10, ale po vystřídání naše hra upadala. Opět jsme neuhlídali střelce domácích a ti po samostatných nájezdech snížili na 18:22 a poslední koš Opavy vteřinu před koncem poločasu byl tečkou za náš výpadek obranné činnosti. Nejhůře jsme hráli ve třetí čtvrtině, kdy jsme museli střídat pro fauly některé hráče a ti co byli na hřišti nedokázali zadržet soupeřova rozehrávače. Ten nám dal čtyři koše včetně šestky a na další nahrál. A tak jsme najednou prohrávali o 5 bodů. Ale do koncovky jsme ušetřili naše klíčové hráče. Jakmile jsme mohli dát v ten den ideální sestavu, najednou jsme hráli úplně jinak. Dařilo se nám zakončovat z protiútoků, udrželi jsme i obranu (někdy se štěstím) a pomalu se přibližovali bodově soupeři. Skóre se nám podařilo obrátit až v dvě minuty před koncem, kdy jsme se ujali vedení 42:41. A hlavně jsme měli pevnější nervy v zakončení. Domácí hráči museli dát koš a to jim svazovalo ruce. I když jsme několikrát prohráli doskok, přece jen naše bojovnost slavila úspěch. Poslední dva koše korunovaly naši snahu po výhře. Kluci si tak ověřili, že pokud budou hrát na nejvyšší obrátky, mohou se měřit i se silnějšími soupeři.
Autor: Jan Kovařík