BK Krnov

Muži - OP

2012-10-29 11:41:52
27.10.2012 BK Krnov Muži - TJ Gymnázium Hladnov 68:76 (12:24, 27:35, 51:50)
Sestava:Čarnecký Marian 21bodů (trojky: 5, TH: 0/0, fauly: 4), Lukáš Marek 16bodů (trojky: 0, TH: 4/7, fauly: 2), Velčovský Jan 10bodů (trojky: 0, TH: 2/6, fauly: 5), Janovský Václav 8bodů (trojky: 0, TH: 4/8, fauly: 5), Ticháček Lukáš 4bodů (trojky: 0, TH: 2/3, fauly: 0), Blejchař Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Rumian Adam 3bodů (trojky: 0, TH: 3/8, fauly: 2), Stanovský Pavel 0bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 1), Hrabovský Martin 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Kopecký Štěpán 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
DSCN1447 kopie.jpgPo výhře ve Frýdku-Místku chtěl tým ve vítězném tažení pokračovat i na domácí palubovce. Ovšem v cestě jim stál neoblíbený protivník, který nám svou tvrdou hrou vůbec nevyhovuje. A navíc postavení v tabulce měli hosté o mnoho lepší než my, takže byli i mírným favoritem tohoto zápasu. Opět jsme nemohli nasadit všechny své opory, když chyběli Jakub Lukáš, Koudelka, Cikánek či Smička na rozehrávce. Ty nahradili mladíci Rumian, Stanovský a Ticháček, tedy věkem pouze junioři. Úvodní čtvrtina nám vůbec nevyšla. Sice jsme do základu postavili to nejzkušenější co jsme měli k dispozici : Hrabovský na rozehře,křídla Velčovský a Čarnecký s pivoty Blejchařem a Janovským, ale ti se proti dobře hrajícím hostům nedokázali bodově prosadit. Soupeř měl převahu hlavně pod košem, kde jsme nemohli zastavit bodujícího Dědka a Hutńana. A když v závěru přidali hosté trojku, prohrávali jsme už rozdílem 12 bodů. Po poradě o přestávce se naše hra přece jen zlepšila. A to především v obraně. Dlouhé 4 minuty se soupeř netrefil do koše, ale bohužel jsme jejich výpadek nedokázali dostatečně potrestat. Měli jsme výhodu osmi šestek v řadě, ale dali jen tři a tato mizerná produktivita nás pak stála i výhru v zápase. Dohromady jsme totiž neproměnili 19 pokusů TH (34/15) a to hlavně v okamžicích, kdy jsme mohli zápas zlomit v náš prospěch. Bylo to především ve třetí čtvrtině, kdy jsme hodně přitvrdili v obraně a nepouštěli jsme soupeře pod náš koš. Ale naopak jsme nepokryli střelce z perimetru a tak 4 úspěšné trojky v řadě nás neustále srážely dolů. Přesto jsme byli úspěšní a konečně otočili skóre na naši stranu. A poslední čtvrtina byl už boj nervů. Kdo promění či ne své střelecké šance. A bohužel to byli hosté, kteří byli přece jen úspěšnější. Vždy, kdy jsme dokázali dát koš, okamžitě odpověděli hned poté. Minutu před koncem za stavu 66:68 jsme pokazili přihrávku pod soupeřovým košem a vzápětí po chybě v obraně jsme inkasovali rozhodují koš. Pak už jsme se snažili rychle zakončit z trojek, ale neúspěšně. Po faulech se nám soupeř bodově vzdálili po trestných hodech.
Je to škoda, protože ke dvěma bodům nebylo daleko. Stačilo, abychom byli úspěšnější v TH či aby nám spadla nějaká ta trojka. Jen hrající trenér Janovský měl několik volných střel, které mu doslova vyklouzly z obroučky ven a takových pokusů jsme měli dostatek. Hosté byli ve střelbě přesnější a proto vyhráli.
Autor: Jan Kovařík