BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2012-11-12 10:10:37
DSCN1470 kopie.jpgHned druhý den, tedy v neděli, jsme hráli opět s Novou hutí, tentokrát v nejmladší kategorii. Hosté na tom byli v tabulce o něco lépe, když měli 4 výhry a 2 porážky, zatímco my jsme měli 3/3. Navíc nekteří hráči prahli po odvetě za sobotní prohru a o to více byli motivováni. V průběhu zápasů se ukázalo, že máme na čem stavět, i když samozřejmě hrajeme \"mimo soutěž\" s hráči ročníku 2001.

BK Krnov - BK NH Ostrava 104:42 (32:4, 52:18, 81:36)
BK Krnov - BK NH Ostrava 81:40 (20:10, 35:22, 63:22)

První zápas rozhodla hned úvodní čtvrtina, kdy jsme celoplošnou obranou hru soupeře zcela rozložili. Mnohokrát se hráči protivníka nedostali ani za půlku a hned byli obráni o míč. Dařilo se nám i proměňovat naše střelecké šance a tak náskok 30 bodů byl pro vývoj celého zápasu zcela rozhodující. Do druhé čtvrtiny postavil trenér hostů přece jen silnější hráče, ale přesto jsme i po vystřídání základní pětky udrželi náš náskok a ještě ho dokázali navýšit. A druhá půle probíhala také zcela podle našich představ. Jen nám dělaly problémy některé akce protivníka při vyhazování z bočních či zadních autů. Zde jsme se nechali zcela zbytečně překvapit nabíháním soupeře pod náš koš. Ale celkový projev mužstva byl příznivý. Byli jsme lepší především v obraně a pak jsme získaných míčů dokázali využít pro vstřelení koše.
Druhý zápas už byl úplně jiný. Trenér hostů postavil hned od úvodu to nejsilnější co měl k dispozici a tak náš náskok narůstal hodně pomalu. Sice jsme slušně bránili, ale tentokrát jsme nedokázali plně využívat naše střelecké příležitosti. A to drželo hosty při životě. Celý první poločas se nás drželi jako klíště a ne a ne pustit. Museli jsme vydat mnohem více sil, abychom náš náskok udrželi. Ale do druhé půle jsme nastoupili více koncentrovaní. Opět jsme navýšili důraz v obraně, kde hosté vystřídali hráče lavičky a tak se nám podařilo navýšit skóre. A že čtvrtina skončila 28:0 bylo hlavně zásluhou slušné obrany a také střeleckou neproduktivitou soupeře. Závěr zápasu se už jen dohrával, kdy na hřišti byli hlavně hráči mimo základní rotaci. I přes zvýšené úsilí protivníka se nám podařilo vysoko zvítězit. Jen musíme vylepšit okénka v obraně a ne se soustředit jen na to, abych si dal koš. Na tom musíme ještě zapracovat...
Autor: Jan Kovařík