BK Krnov

Nejmladší minižáci U13 - OP

2012-12-15 15:31:57
DSCN1531 kopie.jpgPo debaklu od prvního družstva Snakesu jsme odjížděli k zápasům s jeho rezervou s odhodláním napravit si reputaci. Ale problémy se sestavou pokračovaly i tento týden. Nejprve se sice do družstva vrátil Mates Sysala, ale naopak onemocněli další dva hráči. A navíc se souběžně hrál zápas starších minižáků v Novém Jičíně a tak jsme museli hráče ročníku 2001 podělit mezi oba týmy. Tak nakonec jsme sotva dali dohromady 9 hráčů, kteří mohli na mistráky odjet.

BK SNAKES Ostrava B - BK Krnov 8:51 (0:24, 2:31, 4:43)
BK SNAKES Ostrava B - BK Krnov 6:87 (0:35, 6:47, 6:61)

Utkání jsme odehráli v menší tělocvičně základní školy,kde nebylo příliš prostoru ke kombinaci. Ale dokázali jsme si poradit. Velmi dobře jsme bránili a nedovoli jsme soupeři dostat se k našemu koši. Všichni hráči základí pětice se dokázali střelecky prosadit a tak skóre narůstalo v náš prospěch. Po vystřídání jsme se nevyvarovali některých klasických chyb v obraně, kdy se hráči nechali přehodit dlouhou přihrávkou a tím pádem šli domácí do samostatného brejku. V poslední čtvrtině jsme se ale vrátili ke zlepšené obraně a nenechali soupeře vystřelit. Důsledkem bylo poměrně vysoké vítězství.
Druhý zápas už jsme měli zcela v naší režii. I když jsme pravidelně střídali, naše hra měla stále dostatečný tah na koš. Pozitivem byla i střelecká produktivita, kdy se na dvacetibodovou hranici dostali hned tři hráči. Ale mnoho dalších 100% šancí jsme zazdili a to by se nám příště nemuselo vyplatit. Protože zápas s Opavou bude úplně o něčem jiném. Chválím hráče i za to, že upřednili přihrávku lépe postavenému spoluhráči před zbytečným driblováním. Některé naše akce měly docela slušné parametry. Ale nesmíme zapomenout na to, že soupeř byl o rok či dva mladší.
Autor: Jan Kovařík