BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-01-21 10:15:30
2013-01-19-859 kopie.jpgPo dost nešťastné porážce o koš v domácím utkání s Opavou jsme se připravovali na udržení třetího místa v tabulce OP, kde je naším soupeřem tým NH Ostrava. V prvních vzájemných zápasech jsme sice vysoko vyhráli, ale bylo to v naší hale a navíc tréninky neprobíhaly podle představ. V týdnu někteří hráči zalehli pro virózy a tak ještě ve čtvrtek před zápasem nás bylo jen 5. Ale až na jedinou vyjímku se nikdo na zápasy neomluvil a tak jsme mohli nastoupit v ideální sestavě včetně nováčka Ondry Stuchlíka. Zápasy jsme zvládli na jedničku a odvážíme si z haly Tatran zaslouženě 4 body.

BK NH Ostrava - BK Krnov 23:104 (4:38, 10:62, 16:87)
BK NH Ostrava - BK Krnov 16:116 (0:34, 7:63, 7:92)

Před prvním zápasem jsme měli trochu obavy, protože soupeř měl v sestavě trochu jiné hráče než u nás,hlavně strašil jeden vysoký pivot. A navíc soupeř při rozcvičování proměňoval jeden nájezd za druhým. Proto jsme se před zahájením utkání dohodli na tom, že domácí nepustíme pod náš koš a budeme bránit rozehrávku tak, abychom získali míč ještě na soupeřově polovině. A tato taktika se nám vyplatila. Přednosti protivníka jsme úplně vymazali celoplošným presinkem, kdy měl velké problémy se vůbec dostat na dostřel našeho koše. A sami jsme se dokázali bodově prosazovat. Byli jsme hlavně agresivnější na míč, pohyblivější a samozřejmě efektivnější při zakončení. Domácí se pak prosadili hlavně poté, kdy jsme měli na hřišti menší hráče a letošní nováčky. Ale bojovali všichni a náš týmový výkon o zápase rozhodl.
Odvetný zápas jsme už odehráli ve dvou šesticích, které se pravidleně střídaly v jednotlivých čtvrtinách. Proto jsme dokázali vystupňovat tlak na soupeře, který v první části nedal ani bod. Hřiště jsme zcela ovládli a potěšil i fakt,že se do střelecké listiny zapsali všichni hráči.
V příštím kole nás čeká nejmladší tým soutěže Příbor, kdy zakončíme druhé kolo vzájemných zápasů.
Autor: Jan Kovařík