BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-01-27 11:43:37
DSCN1770 kopie.jpgPrvní polovinu naší mistrovské soutěže jsme zakončili na domácí palubovce s týmem BK Příbor. Náš soupeř je nejmladším týmem oblastního přeboru, který je v tabulce na posledním místě. Proto jsme nechali odpočívat nejlepší hráče ročníku 2001 a nasadili benjamínky Berťu (2004) a Ondru (2003). Před zápasem jsme měli trochu potíže s poskládáním sestavy, protože mnozí hráči jsou nemocní či zranění, ale nakonec jsme dali dohromady desítku hráčů. Také soupeře zasáhla chřipková epidemie, kdy měl trenér k dispozici pouze 13 z 29 hráčů. Takže jsme na tom byli trochu podobně. Obě utkání jsme zvládli bez potíží, přece jen naše opory už mají něco odehráno, což se ukázalo být obrovskou výhodou. Soupeř teprve získává herní zkušennosti, ale nechybí mu nadšení a elán do hry.

BK Krnov - BK Příbor 114:7 (37:0, 69:0,90:2)
BK Krnov - BK Příbor 133:6 (43:2, 63:2,97:6)

Oby zápasy jsme měli pevně v rukou, i když jsme hráče rozdělili do dvou pětic. V prvním zápase jsme střídali po čtyřech minutách a v tom druhém odehráli kluci každý dvě čtvrtiny bez střídání. Šlo o jednoznačnou převahu našich hráčů, kteří dokázali využít svých fyzických převah. Ale dělali jsme chyby v obraně, kdy se hráči až příliš soustředí na to, aby si dali koš a přestávali hlídat své útočníky. Ti se pak rychlým přechodem dokázali dostat až pod náš koš a skórovat. Pozitivem byla i snaha některých našich hráčů přihrát lépe postavenému spoluhráči, který pak mohl pohodlně skórovat.
Celkově byl náš projev dobrý, i když samozřejmě vzhledem k výkonu soupeře. Ten byl opravdu snaživý a má ve svém středu několik velmi rychlých hráčů, kteří nám dělali potíže.
Další zápas hrajeme na Snakesu s Áčkem, které nás prozatím vždy vysoko porazilo. Dokážeme jim více vzdorovat? Náš výkon se sice lepší, ale tréninková morálka některých hráčů je špatná. A tak máme neustále na čem pracovat...

P.S. Fotografie ze zápasů jsou ve Fotogalerii.
Autor: Jan Kovařík