BK Krnov

BK Krnov

2009-12-07 10:42:50
Basketbalový klub Krnov
OP muži

POSKI Ostrava - BK Krnov 65:73 (14:23, 28:35, 44:55)

Sestava: Hlaváček 2, Opršal O. 11, Velčovský 17, Lukáš J. 5, Lukáš M. 20, janovský 8, Čarnecký Martin 2, Svěchota, Křištof 8, Dvořáček

Nováček oblastního přeboru, mužstvo Poski, má sestavu plnou hráčů, kteří ještě nedávno bojovali za tým VŠB v druhé nejvyšší soutěži. V jeho dresu mimo jiné nastoupili dva bývalí odchovanci bruntálského basketbalu, kteří dříve hráli za krnovské dorostenecké ligové týmy včetně mužů : Luděk Jedlička a Jan Gomola. Krnované byli po delší době téměř v ideální sestavě a tak se čekal dobrý basketbal. Hosté měli výborný úvod zápasu, kdy Janovský, Křištof a Jakub Lukáš získali pro Krnov vedení 10:0. Domácí sice poprvé bodovali až v 5. minutě, kdy překonali dobře fungující krnovskou obranu, ale pak zahájili stíhací jízdu ke srovnání skóre zápasu. Slušně fungují obrana hostů jim však mnoho nedovolila. Až střelecký výpadek po poločasové přestávce, který postihl krnovské hráče během 21.- 24. minuty, kdy ztratili vedení 37:28 šňůrou 0:11, znamenal obrat skóre. Ovšem střídání se trenérovi Janovskému povedlo a Ondřej Opršal s Markem Lukášem opět strhli vývoj zápasu na krnovskou stranu. Pak už měli hosté zápas pod kontrolou, když využili střeleckého probuzení Honzy Velčovského, který v této tělocvičně uplatnil znalost téměř každé parkety, protože během svého studia na VŠ tu trénuje. Trojka O.Opršala byla poslední střelou zápasu, po kterém si Krnované vyrovnali bilanci v soutěži na 4 výhry a 4 porážky. Ty prozatím znamenají průběžné 5.místo v tabulce oblastního přeboru.


OP Mladí muži U20


TJ MEZ Mohelnice – BK Krnov 80:83 (19:25, 37:44, 60:57)

Sestava: Opršal M. 10, Dvořáček 18, Smička 9, Jollet , Hlaváček 4, Martinec 1, Cikánek 20, Meca 11, Hradečný 4, Urban, Svěchota 6

Na palubovce posledního celku oblastního přeboru podali Krnované svůj dosud nejhorší výkon. Jasné podcenění soupeře, velmi špatná obrana a klouzavá palubovka to byly hlavní atributy hry favorita. Do utkání nastoupila základní pětice Smička, Opršal, Hradečný, Cikánek a Dvořáček s cílem prokázat své větší herní zkušenosti z ligových soutěží. Ovšem ty se projevovaly pouze v útočné činnosti, kdy fungovala spolupráce rozehrávače Opršala s pivoty Cikánkem a Dvořáčkem. Ovšem v obraně hosté naprosto zklamali a jejich výkon směrem dozadu byl žalostný. Domácí hráči měli jednu otevřenou střelu za druhou, pronikali snadno pod krnovský koš a ještě navíc dávali koše s faulem. Do tempa se nedostali ani střídající hráči a tak se domácí drželi neustále na dostřel. Hostům nepomohla ani poločasová přestávka, kdy snad ještě více „vychladli“. Prakticky nulovou obranu „podpořil“ i nulový útok, kdy hráči dali jen 6 košů za 10 minut hry. Poslední čtvrtinu už odehrála „redukovaná“ sestava, ale ani té se nepodařilo zastavit nadšeně bojující domácí, kteří měli skalp lídra tabulky na dosah. Ještě dvě minuty před koncem vedli totiž 80:74, ale závěr patřil přece jen zkušenějším hostům. Trojka Svěchoty dala hráčům naději na obrat. Zisk míče po špatné přihrávce domácích, koš Opršala a další chyba v rozehrávce soupeře předala míč na stranu Krnova. Asi 30 vteřin před koncem byl faulován pivot Cikánek a ten zachoval pevné nervy při střelbě šestek. Obě proměnil a po dlouhé době se tak hosté ujali vedení 81:80. Poslední útok domácích skončil na dobře fungující obraně Krnova, přičemž po taktickém faulu dal obě šestky Opršal. Obrat tedy byl dokonán. Přes výhru si snad ale hráči uvědomí, že musí bojovat od začátku zápasu a nesmí nechat soupeře rozehrát. Příště by se to nemuselo vyplatit.


OP žáci U14

BO TJ Hlučín - BCM INTEXT Krnov 43:41 ( 11:13, 19:21, 25:30)

Sestava: Filip 8, Durišík 14, Krupinský, Chudoba, Vaščák 2, Kortiš 2, Vidlička V. 4, Siegfried 11

První porážka z kategorie zcela zbytečných, když hráči absolutně neplnili taktické pokyny trenérů. Soupeř překvapil krnovské hráče zónovou obranou, se kterou se v mladších kategoriích ještě nesetkali. Proto chvíli trvalo, než se hráči naučili proti ní pohybovat. Ze stavu 11:0 to bylo na konci první čtvrtiny 11:13. Výhru ztratili hráči v poslední minutě zápasu, kdy místo toho, aby drželi míč až do konce přihrávkami či driblinkem, vystřelili příliš brzy na koš a samozřejmě neúspěšně. Domácí se zmocnili míče a zápas rozhodli košem v poslední vteřině.

BO TJ Hlučín - BCM Intext Krnov 38:44 (12:8, 22:20, 32:36)

Sestava: Filip 6, Durišík 10, Krupinský, Chudoba 4, Vaščák 6, Kortiš, Vidlička V. 4, Siegfried 12

Druhý zápas měl podobný průběh, ale tentokrát se hráči postupně mnohem lépe vyrovnali s nepříjemnou zónovou obranou. Druhou půlku už měli jasně pod svou kontrolou a dali zapomenout na to, že jim chyběli dva nejlepší hráči Klímek a Adam Vidlička. Pokud by tito dva hráči nastoupili, pravděpodobně by nebylo o dvou výhrách Krnova pochyb.
Autor: Jan Kovařík