BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-03-24 11:03:40
DSCN1992 kopie.jpgPo nevydařených zápasech s ostravským Snakesem jsme si jeli spravit chuť na palubovku nejmladšího týmu BK Příbor. I když jsme nepředváděli nějaký pěkný basket, fyzická převaha byla znát. Obě utkání jsme vysoko vyhráli a připsali si tak další body do tabulky OP.

BK Příbor - BK Krnov 12:121 (1:26,8:65,10:96)
BK Příbor - BK Krnov 8:80 (4:20,6:37,6:65)

První zápas jsme zcela ovládli celoplošnou osobní obranou,kdy jsme se snažili nepustit soupeře pod náš koš. Naše výšková převaha se projevovala hlavně pod soupeřovýcm košem, kdy jsme si mohli doskočit naše odražené střely. Pod dojmem vysokého náskoku však hráči zapomínali na obranu a nechali jsme domácí několikrát zakončit z protiútoků. I když je skóre na naší straně hodně vysoké, mohokrát jsme volili obtížnější variantu zakončení místo toho, abychom přihráli lépe postavenému spoluhráči. A zase jsme neproměnili spoustu 100% příležitostí z pod koše. U těžších soupeřů bychom už další šanci na koš neměli.
Do druhého zápasu jsme vstupovali s cílem co nejrychleji se zbavit míče, hráči měli "zakázáno" driblovat a měli si co nejčastěji přihrávat. Bohužel hráči najednou nevěděli co mají dělat. Místo střely volili přihrávku, místo přihrávky dělali kroky. Jen několikrát se nám podařila akce na jeden dotyk, kdy jsme si rychle přihráli na dobře postaveného hráče pod soupeřovým košem. Ale postupně jsme si zvykali a dobře volili v dané situaci. A snad to hráčům něco přineslo. Protože hned v pondělí hrajeme v Opavě a to budou úplně jiné zápasy...
Autor: Jan Kovařík