BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-03-26 09:44:19
DSCN2013 kopie.jpgNa palubovku opavského mužstva jsme podle plánu přijeli odehrát pokud možno co nejlepší zápas a uhrát solidní výsledek. O možnosti vyhrát se vůbec nemluvilo, ale domácí proti nám postavili mladé naděje ze svého velice širokého kádru hráčů. Proti nim jsme využili větších herních zkušeností některých našich hráčů a v obou zápasech (pro nás překvapivě) zvítězili.

BK Opava - BK Krnov 37:46 (10:10,17:22,25:38)
BK Opava - BK Krnov 20:40 (4:12,10:24,20:36)

První zápas byl naprosto vyrovnaný až do poločasu. Obě družstva střídala chyby s pěknými akcemi do koše. Nám chvíli trvalo, než jsme si zvykli na větší hřiště a ztratili jsme spoustu nahrávek do protiútoků, které byly příliš krátké. (V sobotu jsme hráli na malém hřišti v Příboře) Ale rychlostí jsme soupeře předčili a dali snadnější koše z nájezdů přes celé hřiště. Naopak nám to skřípalo v obraně, když jsme několikrát pustili soupeře až pod náš koš. Druhý poločas už byl pro nás příznivější, protože domácí pustili do hry všechny hráče.Ty menší jsme dokázali přeskákat a získat 20-ti bodový náskok. Ale o ten jsme přišli prakticky po jedné minutě,kdy střídající pětka přišla na hřiště nesoustředěná na hru. Ztráta tří míčů během pár vteřin, 4 koše domácích během této chvilky a najednou to bylo jen o 10 bodů. Ale po tajmu se hráči vzpamatovali a i když nedali žádný koš udrželi předchozí náskok až do konce zápasu.
Druhé utkání jsme špatně začali a dostali dva laciné koše, protože jsme se nesoustředili na obranu. První koš jsme dali víceméně náhodně až ve třetí minutě a od té doby z nás nervozita spadla. Už jsme lépe bránili a sami dali několik pěkných košů. O osudu zápasu rozhodla lepší obrana, kdy jsme nepustili mladé naděje Opavy do jednoduchých dvojtaktů. Ve druhé půli jsme navýšili na 32:10 a zápas jsme celkem v klidu dovedli do zdárného konce. I když kuriózní je asi stav poslední čtvrtiny, kterou jsme vyhráli 4:0!!! Obě mužstva se totiž předháněla v zahazování střeleckých šancí a nikdo z hráčů se prostě nemohl trefit.
Autor: Jan Kovařík