BK Krnov

Muži - OP

2013-04-09 13:22:48
06.04.2013 BK Krnov Muži - BK Opava "C" 58:59 (20:10, 27:28, 39:40)
Sestava:Koudelka Michal 18bodů (trojky: 0, TH: 4/10, fauly: 3), Opršal Martin 17bodů (trojky: 2, TH: 5/14, fauly: 3), Cikánek Ondřej 10bodů (trojky: 0, TH: 0/6, fauly: 2), Čarnecký Marian 8bodů (trojky: 1, TH: 1/2, fauly: 3), Ticháček Lukáš 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Blejchař Jan 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Adámek Vojtěch 1bodů (trojky: 0, TH: 1/2, fauly: 0)
DSCN2089 kopie.jpgSkutečné derby se vším všudy : nasazení, tvrdý boj o každý míč, slovní přestřelky, vyloučení soupeřova hráče pro diskvalifikující faul, technické chyby pro hráče. Jinými slovy "klasika".
Jinak byl soupeř jasným favoritem neboť postavení v tabulce je jasné a navíc my jsme měli obrovské problémy vůbec tým na tento duel postavit. Z marodů bychom mohli poskládat další silnou pětku : Janovský, Hrabovský, Velčovský, Lukáš, Hradečný, Rumian či Smička. To je výčet chybějících hráčů. A proto byli povoláni hráči, kteří nastoupili naposledy někdy na začátku soutěže a od té doby nehráli : Martin Opršal a Cikánek. S nimi byla v týmu sedmička hráčů. Ta se postavila k utkání čelem a odehrála vynikající zápas. Takové nasazení měli hráči naposledy snad někdy v ligových soutěžích. Čišela z nich velká bojovnost a odhodlanost se porvat o každý míč. Hosté měli zpočátku značné problémy s naší zónovou obranou a tak jsme měli první čtvrtinu pod jasnou kontrolou. Ale postupně si Opavané na naši obranu zvykli a několikrát se dostali pod náš koš a po faulech skórovali ze šestek. Ty naopak byly velkým problémem našich hráčů. Bylo to zřejmé hlavně u Cikánka či Opršala, kteří dlouho nehráli ani netrénovali. Kastrofální celkové procento šestek (34/11 = 32%) nás pak bohužel poslalo do kolen, protože závěr zápasu jsme nezvládli. A to jsme byli jen maličký krůček od výhry. Minutu před koncem po trojce a šestce Opršala jsme vedli 58:53, ale konec jsme úplně pokazili. Nejprve po chybě v obraně jsme dostali koš, pak jsme pokazili nahrávku na polovině hřiště a dostali další koš. Za stavu 58:57 jsme vyhazovali ze zadní čáry přímo do rukou soupeře!!! A ten dal 4 vteřiny před koncem vítězný koš. Poslední střela Opršala se už po tajmu neujala a tak jsme bohužel prohráli "vyhraný" zápas. Za předvedený výkon však hráči zasluhují pochvalu. Možná by stačil jediný hráč z marodky, který by mohl naskočit do hry a mohli jsme se radovat my, ale to je jen kdyby...
Autor: Jan Kovařík