BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-04-24 08:16:51
DSCN2121 kopie.jpgProtože termínovník víkendových zápasů máme docela nabitý, dohodli jsme se s Opavou o předehrání našich zápasů v pondělí. A dařilo se nám téměř nad naše poměry. Hosté přijeli v mnohem silnější sestavě, než v předchozích vítězných zápasech v Opavě, ale my jsme podali opravdu bojovný výkon. A ten jsme završili ziskem dvou výher, které snad nikdo nečekal.

BK Krnov - BK Opava 46:38 (18:6, 30:14, 41:24)
BK Krnov - BK Opava 57:43 (19:9, 30:18, 43:30)

Do dvojzápasu jsme vstupovali jen s 10 hráči a navíc s jedním absolutním nováčkem (Patrik). Rotaci hráčů jsme tedy měli sníženou hned o čtyři hráče. Proto museli některé naše opory odehrát opravdu velkou porci minut, ale vyrovnali se s tím velmi dobře. Hosté přivezli směs opravdu kvalitních hráčů s benjamínky a právě přes ně jsme si dokázali vytvořit dostatečný náskok. V prvním zápase jsme vedli už o 23 bodů (41:18), ale nakonec jsme se museli o výsledek strachovat. V poslední čtvrtině jsme totiž zahodili spoustu šancí a nedokázali jsme ani ubránit. Nakonec jsme naši střeleckou smůlu překonali až šťastným košem v závěru čtvrtiny a tím jsme soupeře definitivně zlomili.
Druhý zápas byl už mnohem vyrovnanější. Dařilo se nám více proměňovat naše střelecké příležitosti, i když některé střely byly spíše náhodné, ale spadly tam. To nás nakoplo a začali jsme si více věřit. Obrana tentokrát pracovala poměrně dobře, takže náš náskok pomalu narůstal. V poslední čtvrtině jsme vedli už 55:35 a tak jsme se soustředili na udržení našeho náskoku až do konce. V závěru jsme sice neubránili jednoho z klíčových hráčů soupeře, ale náš náskok byl už dostatečný. Zisk dvou výher byl pro nás překvapivý, protože soupeř měl opravdu výborné hráče. Ale nebyl zdaleka komletní a toho jsme dokázali využít.
Autor: Jan Kovařík