BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-05-07 09:39:58
2013-05-06-571.jpgVzhledem k povinnostem trenéra hostů jsme dohrávali zápas s rezervou Snakesu v pondělí 6.5. A tento týden máme hodně nabitý. Hned ve středu předehráváme zápas s Příborem a v neděli jedeme hrát na NH Ostrava. A naši sezónu ukončíme na turnaji v polském Zyrardówě 17.- 19.5.2013, kde startuje 12 týmů. Uvidíme, jak tento náročný týden zvládneme. První krok jsme udělali dobře, jen jsme se trápili ve druhém utkání. Ale máme dvě výhry, i když je stále co zlepšovat...

BK Torola Snakes Ostrava B - BK Krnov 15:86 (0:32, 6:47, 12:69)
BK Torola Snakes Ostrava B - BK Krnov 18:63 (4:10,10:21, 14:49)

Do Ostravy jsme odjeli bez zraněného Matese, jednoho ze základních kamenů našeho týmu, což nás donutilo pozměnit složení jednotlivých pětic. Ale nějak jsme se s tím vyrovnali. Hlavně první čtvrtina zápasu byla pro nás nadmíru úspěšná. Nepovolili jsme soupeři dostat se k našemu koši a sami jsme dávali jeden koš za druhým. Naše hra se trochu zadrhla ve druhé pětce, kde jsme museli experimentovat ve složení a byla méně úderná jako ta první. Ale celkově jsme mladšího soupeře jasně přehráli.
To druhý zápas byl už o něčem jiném. Opět jsme přeházeli pětice a nutno říci, že to tentokrát vůbec neklapalo. Sílu první pětky jsme oslabili a naopak druhá pětka nepředvedla to, co jsme od ní očekávali. Ale hlavně soupeř hodně přitvrdil a my jsme se nedokázali hned přizpůsobit. Jen jsme hleděli na trenéra, proč to ten rozhodčí nepíská. Ale faul je tehdy, když ho rozhodčí pískne. Nikdy jindy. A proto musíme hrát dále a zatnout zuby. Trvalo nám hodně dlouho, než jsme konečně zabrali. A úplně jsme zapomněli na to, že do koše se musí chodit agresivně. Takové množství šancí, které jsme nedali, je snad na dva zápasy. Bohužel soupeři nahrávalo i malinké hřiště, kde jsme nemohli roztáhnout naši hru, ale to neomlouvá naše zahozené střely. Až v závěru třetí čtvrtiny jsme konečně zabrali a navýšili naše vedení. To už pak jsme drželi až do konce zápasu.
Pro náš tým bylo jen dobře, že do nás soupeř tak tvrdě šel a za to mu musíme poděkovat. Za tu bojovnost a zarputilost v první půli. To se pak ukázalo, kdo tento tlak dokáže ustát a umí hrát aktivně dopředu. To někteří hráči bohužel pro nás nedokázali. Tak si snad odnesli něco z toho pro další zápasy.
Autor: Jan Kovařík