BK Krnov

Nejmladší minižáci U11 - OP

2013-05-13 08:58:07
DSC_0093.jpgPoslední dva zápasy v letošní mistrovské sezóně jsme odehráli na palubovce haly Tatran s NH Ostrava. Byl to náš pátý a šestý zápas v tomto týdnu a to bylo na některých hráčích znát. Nějak jsme postrádali lehkost a rychlost, popřípadě ochotu bránit agresivně po celém hřišti, tak jako tomu bylo v předchozích zápasech s tímto soupeřem. Ale nakonec jsme obě utkání vyhráli, i když ten druhý byl hodně napínavý. Ale zvládli jsme ho a sezónu ukončili vítězně. V tabulce OP jsme tak obsadili 3. místo.


BK NH Ostrava - BK Krnov 31:67 (10:10, 17:36, 25:49)
BK NH Ostrava - BK Krnov 38:45 (18:5, 21:20, 33:32)

V předchozích zápasech jsme ničili soupeře dobrou obranou, ale tentokrát nás soupeř zaskočil tím, že nechal hrát své nejlepší hráče v jedné první pětce. Proto se hrál vyrovnaný souboj po celou první čtvrtinu. Domácí se hodně zlepšili a my jsme měli co dělat, abychom je dokázali ubránit. Ale na druhé straně hřiště jsme byli jaloví a nedokázali jsme dopravit míč do koše. Situace se otočila až ve druhé čtvrtině, kde domácí nasadili mnohem slabší hráče, které jsme naší druhou pěticí dokázali přehrát. Tam jsme si vybudovali potřebný náskok, který jsme drželi až do konce zápasu.
To úvod odvety nás dokonale zaskočil. Nedařilo se nám absolutně střelecky a naše první pětka nedala ani jeden koš ze hry. Přes vysokého hráče soupeře jsme se neprosadili a domácí nás zastavovali i za cenu faulů. Ale ze 14 pokusů jsme dali jen 5 a to bylo málo, proto jsme první čtvrtinu prohráli 18:5. A střelecké trápení pokračovalo i nadále. Zahodili jsme spoustu šancí, i když jsme šli sami na koš. A neprosadila se ani druhá pětka. Domácí bojovali a my jsme spíše pomalu odpadali... Ve druhé půli se už první pětka srovnala se soupeřem a hrála vyrovnaně a nakonec jsme zápas po boji strhli na svou stranu. Pro obě mužstva bylo utkání možností prověřit si výkonnost hráčů v napjatých situacích. Bylo to pro nás mnohem přínosnější, než kdybychom vyhrávali o 20 bodů. Někteří hráči toho měli za tento týden plné zuby, když navíc absolvovali školní fotbalový či pingpongový turnaj. Ale nakonec jsme to vybojovali.
Autor: Jan Kovařík