BK Krnov

Muži - OP

2013-05-20 11:41:59
17.05.2013 TJ Sokol Přerov - BK Krnov Muži 70:74 (11:24, 26:39, 42:59)
Sestava:Stanovský Pavel 22bodů (trojky: 1, TH: 5/8, fauly: 4), Koudelka Michal 18bodů (trojky: 1, TH: 5/10, fauly: 5), Velčovský Jan 12bodů (trojky: 0, TH: 4/6, fauly: 2), Rumian Adam 11bodů (trojky: 1, TH: 0/0, fauly: 3), Adámek Vojtěch 7bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 4), Ticháček Lukáš 4bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 2)
Poslední zápas oblastního přeboru v této sezóně a hned se soupeřem, který měl stejný počet bodů jako my. A navíc nás na domácí palubovce porazil. Takže jsme měli co oplácet. Jenže problémy se sestavou, které nás provázely po celý letošní ročník, vyvrcholily právě v závěru. Ale dokázali jsme si poradit. Postřehy z průběhu zápasu nám popisuje kapitán týmu Honza Velčovský.

Zajížděli jsme na poslední zápas do Přerova. Pouze šest hráčů, takže žádné velké ambice na vítězství. Chtěli jsme si hlavně zahrát a zpříjemnit si sobotní odpoledne výletem. Soupeře bylo dvakrát tolik, ale velmi nás podcenil a to ho stálo velmi důležitý bod. Ale nebudeme předbíhat. Do základu poslal kapitán Velčovský všechny kromě sebe, tedy Rumiána – pevnou stálici poslední zápasů na rozehrávce, Koudelku s Adámkem na křídla (pro Adámka to byla premiéra v základní sestavě) a mladíky Ticháčka se Stanovským pod koš. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Vycházela nám zónová obrana 2-1-2, v útoku jsme byli velmi aktivní, ale především jsme konečně dobře doskakovali a rvali se o každý balón. Hráli jsme opravdu moc dobře. Kapitán, ačkoli chtěl hrát, neměl koho stáhnout z palubovky. Taky jsme ukončili čtvrtinu s úcty hodným počtem bodů 24 a soupeři, který nás velmi podcenil, jsme povolili pouze 11 bodů.
Do další čtvrtiny jsme nastoupili opět v základní sestavě a začali jsme opět válcovat soupeře, který měl jediného střelce ve svém kádru. Kapitán Velčovský vystřídal poprvé až v 16. minutě zápasu. Celou druhou čtvrtinu jsme hráli všichni perfektně a zaslouženě vyhrávali v poločase 39 : 26. Všem nám ale bylo jasné, že se nám nemůže tolik dařit celý zápas, ale začali jsme si věřit na výhru, což bylo velmi důležité.
Do třetí čtvrtiny jsme nastupovali v základní sestavě a opět jsme potvrdili dobré doskakování, ve kterém konečně zahráli oba podkošoví hráči, týmovou zónovou obranu a aktivní útok. Víc jsme museli střídat, neboť přibývaly fauly a ubývaly síly, ale furt jsme bojovali a věřili ve vítězství a i díky tomu jsme odskočili soupeři a zvýšili vedení na 17 bodů za třetí čtvrtinu.
Do poslední čtvrtiny jsme vstoupili velmi špatně, nepokryli jsme jediného střelce soupeře, který dal v prvních dvou minutách čtvrté čtvrtiny po sobě osm bodů, což nás málem stálo vítězství, ale dokázali jsme odpovědět trojkou Koudelky a dvěma koši Velčovského a opět navýšili rozdíl na více než desetibodový. Poté však v 34. minutě soupeř opět udeřil. My jsme přestali týmově bránit, docházely síly a soupeř se dostával do jednoduchého zakončení. Náporem se domácí dostali na rozdíl sedmi bodů, když dali devět bodů v řadě. V této pasáži jsme se začali bát o výhru, nehráli jsme aktivně v útoku a v obraně jsme nebojovali. Sérii ukončil až koš Velčovského, ale soupeř dal dalších 5 bodů, na které zase odpověděl Rumian. Poté přišla šestková koncovka, kterou jsme si již pohlídali.
A velmi nečekaná výhra byla na světe. A pro konečné pořadí velmi důležitá, neboť jsme hráli se soupeřem, který měl stejně výher jako my a doma nás porazil o tři body.

Všichni podali dobrý výkon:

Rumian podržel rozehrávku dobrým pohybem po hřišti a dával důležitý koš v koncovce. O jeho přínosu v obraně a na obraném doskoku netřeba hovořit.
Adámek se bodově prosadil a měl mnoho potřebných obraných doskoků na hráče ve přední lajně zónové obrany, které nám většinou chybí.
Koudelka byl spolu se Stanovským nejlepším střelcem a především dokázal v poslední čtvrtině odpovědět trojkou na první nápor domácích. Hrál jako vždy aktivně v útoku.
Stanovský byl kromě střeleckého výkonu platný také na doskoku a svou bojovností dokázal podržet tým.
Ticháček zahrál svůj nejlepší zápas za muže, co se doskakování týče a mimo to si připsal také několik bloků.
Velčovský hrál svůj standart a dával důležitý koš v koncovce.

Celkově je tato výhra dobrým příslibem pro další sezónu, neboť jsme ji dokázali urvat ve velmi mladé sestavě.

Statistiky střelby připíši až po obdržení zápisu z utkání.
Sokol Přerov -BK Krnov 70:74 (11:24, 26:39, 42:59)
Autor: Jan Kovařík