BK Krnov

Nejmladší minižáci U11

2013-05-30 09:00:22
DSCN2365 kopie.jpgPřátelský zápas v Bruntále

Ve středu 29.5. jsme místo tréninku odjeli do Bruntálu, kde jsme v rámci přípravy odehráli zápas s místním Sportovním klubem. Bohužel v průběhu sezóny jsme nenašli prostor k vzájemné konfrontaci obou družstev, takže jsme vycházeli z poznatků posledního vzájemného zápasu, který se konal před rokem. Ten jsme vyhráli snad rozdílem 100 bodů. Ale soupeř udělal od té doby značné pokroky a docela překvapil. Přesto jsme uhráli pro nás příznivý výsledek, ale hrou jsme nepřesvědčili...

SK Bruntál - BK Krnov 33:76
Sestava a body= Tom 16, Vojta 6, Chomič 6, Rex 6, Ivo 24, Mates 6, Honza 6, Kopec 2, Berťa 2, Kuba 2, Viťa, Robin

Jelikož se jednalo o přípravu, vzali jsme na zápas i dva úplné nováčky : Víťu a Robina, který trénuje pouze 14 dnů. A hned jsme je zapojili do hry. Tým jsme rozdělili na dvě poloviny, každá odehrála dva 15.minutové úseky (hrubého) zápasu. Bohužel jsme zrovna do první pětky postavili menší hráče, z toho jen jednoho konstruktivního. Soupeř naopak nastoupil snad s tím nejlepším co má. Výšková a fyzická převaha byla znát především pod oběma koši. A navíc soupeř postavil hru na jednoduché taktice nahodit míč dopředu a tam jednoduše zakončit. Mohl si to dovolit především díky vysokým a silným hráčům, kteří nemají problém přehodit hřiště. Naši kluci hráli hodně směrem dopředu, ale vracet se rychle do obrany nechtěl nikdo. Horko těžko jsme se dostávali přes vysoké hráče k zakončení pod koše a hráli jsme příliš individuálně. Suma sumárum, první pětka byla ráda za to, že jsme prohrávali jen o jediný bod. Do druhé čtvrtiny už domácí nastoupili přece jen se slabšími hráči. A ty naše druhá pětice jasně přehrála. Jen to zakončení (stejně jako v Polsku) byla naše největší slabina. Například Ivo měl snad jen 30% úspěšnost a to byl vždy sám ve dvojtaktu. Ale druhá pětka byla tím hlavním motorem naší výhry.
Zápas byl zpestřením naší přípravy po mistrovské sezóně a byl rozhodně lepší, než jen trénink. Ukázal hráčům, že mají obrovské rezervy. Někteří v rychlosti, orientaci na hřišti, v zakončení. Je prostě stále co zlepšovat. Odvetný zápas budeme hrát na domácí palubovce za 14 dnů, termín je ještě v jednání.


Autor: Jan Kovařík