BK Krnov

SENIOŘI VYHRÁLI TURNAJ

2014-06-02 08:47:50
DSC_0485.jpgPrvní místo na turnaji v basketbale mužů – Zlaté Hory 2014

Poprvé po dlouhých 9 létech se nejstarším hrajícím mužům krnovského basketbalu podařilo vyhrát tradiční turnaj ve Zlatých Horách. Turnaj O pohár starosty města Zlatých Hor probíhá každoročně před Velikonocemi. Během jednotlivých ročníků se zúčastnili turnaje bývalí hráči Krnova, Jeseníku, Zlatých Hor, Vrbna pod Pradědem, Rýmařova a hráčů, kteří dnes již bydlí v Praze. Basketbal, který si nezadá v tvrdosti a kráse akcí s profesionály, samozřejmě frčí již v pomalejším rytmu. Jde však hlavně o setkání bývalých hráčů, kteří mají pořád basketbal silně zarytý v srdci.

Během předcházejících ročníků jsme vždy odjížděli s druhým nebo třetím místem. Letos nám k vítězství pomohly posily mladších ročníků a nové dresy. Postupně jsme porazili družstva Vrbna pod Pradědem, Rýmařova a domácí mužstvo Zlatých Hor. Nezanedbatelná byla role nového kapitána Pavla Koutného, který byl ozdobou celého turnaje, jak po hráčské tak společenské stránce.

Mužstvo Krnova bylo letos ve složení Jiří Petřek (50), Luboš Rumian (48) , Ladislav Mokráš (51), Pavel Koutný (48), Radek Dadák (42), Martin Hrabovský(42), Václav Janovský(42) a Jan Velčovský (30). Turnaje se z pracovních, zdravotních či rodinných důvodů nemohli zúčastnit Petr Matýsek(51), Boris Gaja (51), Martin Dorňák(28) a Michal Koudelka (28), kteří společně s ostatními hráči aktivně trénují dvakrát týdně.

Kromě letošního prvního místa, získal Martin Hrabovský cenu za nejlepšího trojkaře. Zřejmě mu malá tělocvična už více svědčí. Po večerním setkání všech mužstev a obdržení první ceny v podobě masných výrobků místního řeznictví, si všichni hráči slíbili účast i v dalším ročníku 2015.

Pokud někdo z bývalých basketbalistů Krnova bude mít zájem potrápit své tělo během příští sezóny v tělocvičně 1.ZŠ, budeme jen rádi, stačí kontaktovat některého z našich hráčů.



Mgr. Laďa Mokráš

Další foto naleznete v sekci FOTOGALERIE
http://www.youtube.com/watch?v=xY756QWoAcE&feature=youtu.be

Autor: Jan Kovařík