BK Krnov

Starší žáci U15 - Turnaj Příbor

2014-06-17 11:12:28
DSC_0101 kopie.jpgStejně jako v loňském roce, tak i letos jsme se rozloučili s mistrovskou sezónou turnajem v Příboře. Loni jsme tam odehráli celkem solidní zápasy, takže jsme chtěli odevzdat co nejlepší výkon a potvrdit umístění z Oblastního přeboru. Ale osud tomu chtěl jinak. Před odjezdem nám začal vypadávat ze sestavy jeden hráč za druhým a nakonec nám chyběli tři pivoti (Pospíšil, Jor a Klíma) a křídlo Vidlička. Proto nám najednou chybělo 40-50 bodů, které tito hráči dávali. Odpovědnost tedy museli vzít na sebe jiní. Do základní sestavy se dostal Ríša Čepek na křídle a Honza Janalík na pivotu. Na střídání jsme už měli pouze Petra Sukupa, Daniela Eckla a Kubu Chomu.
První zápas jsme odehráli proti BK NH Ostrava. Tohoto soupeře jsme vůbec neznali, protože hrál ligu U14. Nehráli jsme špatně, ale ani i dobře. Zahodili jsme spoustu šancí při nájezdech a naopak jsme měli spoustu okének v obraně. Nechali jsme soupeři hodně prostoru pro zakončení a tak jsme zaslouženě prohráli. Ostravskou rezervu Snakesu jsme dosud vždy porazili, ale v této oslabené sestavě se síly vyrovnaly. A tomu nasvědčoval i průběh zápasu. Na začátku jsme se nemohli bodově odtrhnout, protože jsme nebyli schopni odstavit soupeře zpod našeho koše. Ten si doskakoval spoustu míčů tak dlouho, dokud nedal koš. My jsme se pak zlepšili v útoku, kdy se nám podařily rychlé protiútoky. Za stavu 39:23 jsme najednou polevili, nechali jsme soupeře nadechnout a už bylo z koncovky zápasu drama. Pět minut před koncem to bylo už jen 42:40 pro nás, ale závěr jsme naštěstí zvládli. Poslední zápas s domácím Příborem už jsme úplně odchodili. Přece jen tři zápasy po sobě byly na některé hráče moc. Na domácí jsme vůbec nestačili, nevraceli jsme se do obrany a nechali si dávat koše zadarmo. Bylo vidět, že naše užší rotace hráčů už nemá morálně-volní vlastnosti s tím něco udělat. Tak jsme prohráli naprosto zaslouženě, ale zbytečně vysokým rozdílem.
Naším jednoznačným tahounem byl Vojta, bez něho byla hra směrem dopředu poloviční. Své si odehráli Michal i Dan, ale pouze na křídlech. Když měli zastat místo na rozehrávce, bylo vidět, že se na to necítí. Ríša hrál paradoxně nejlépe v posledním zápase, kde se nebál střílet, jinak byl téměř neviditelný. A Bizon se musí naučit spolupráci v útoku, v obraně už byl platným hráčem. Daniel i Kuba odvedli to, co se od nich očekávalo a střídali dobré momenty s těmi špatnými. Petr bojoval, ale musí zlepšit útočnou činnost a hlavně musí nahradit svou výškovou nevýhodu zvýšenou bojovností. Prostě tento turnaj ukázal hráčům své rezervy a tak splnil naše očekávání. Dobrá tečka za letošní sezónou...

BK Krnov - BK NH Ostrava 44:47 (8:10, 13:23, 34:41)
Sestava= Suchánek 9, Kortiš 23, Choma Dan 6, Čepek, Eckl, Choma Jakub, Janalík 4, Sukup 2

BK Krnov - BK Snakes Ostrava B 52:46 (17:14, 31:23, 43:33)
Sestava= Suchánek 12, Kortiš 25, Choma Dan 11, Čepek, Eckl, Choma Jakub 2, Janalík 2, Sukup

BK Krnov - BK Příbor 30:68 (9:24, 14:38, 22:49)
Sestava= Suchánek 8, Kortiš 13, Choma Dan 4, Čepek 5, Eckl, Choma Jakub, Janalík, Sukup
Autor: Jan Kovařík