BK Krnov

Starší minižáci U13 - OP

2014-09-28 09:26:59
27.09.2014 MMCITE Zlín - Starší minižáci U13 22:66 (5:17, 12:40, 18:58)
Sestava:Santarius Ivo 23bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 0), Choma Jakub 10bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Mareš Lukáš 10bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Sysala Matyáš 8bodů (trojky: 0, TH: 0/1, fauly: 3), Štěpán Jan 7bodů (trojky: 0, TH: 1/1, fauly: 3), Glac Ondřej 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Palička Albert 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Jelínek Patrik 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Bajtek Vítězslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Bednařík Vojtěch 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Samake Samuel Ibrahim 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
DSC_0270 kopie.jpgNová sezóna 2014/2015 je pro nás plná změn. Nejprve došlo ke sloučení týmů krajů Moravskoslezského s Olomouckým a Zlínským, přičemž my jsme se dostali spolu s Opavou do skupiny B, kde nás čeká cestování na jih do Zlína, Kroměříže, Olomouce či Prostějova. Je to náročnější na čas, ale zase se utkáme s jinými celky než pořád se Snakesem, NH, Karvinou či Havířovem, se kterými se známe od "mala". Ale zase nevíme co nás čeká, jak silní jsou soupeři a jestli tak obhájíme naši pozici z loňska.
Další změnou je omezení startu starších hráčů, kteří nemohou být spolu na hřišti a navíc nesmějí být na soupisce starších celků. My jsme se proto rozhodli tak, že Luki a Martin budou hrát s U13 a Ríša s Honzou za starší U17. Přišli jsme tak o dva hráče, kteří v minulých sezónách pravidelně nastupovali.
Přípravu na mistrovskou sezónu jsme měli krátkou, vlastně jsme začali až se školním rokem. Ale zase se nám vydařil turnaj v Krnově, kde jsme sehráli 4 velmi kvalitní zápasy i s polskými družstvy.

Na první mistrák jsme tedy jeli do Zlína s napětím,co nás vlastně čeká. Zlín je stabilní basketbalové centrum s mnoha ligovými družstvy a tak jsme čekali velmi kvalitního protivníka. Navíc nám chyběl kapitán družstva Tom a pivot Martin. Naopak na první zájezd jel s námi Samuel. Do Zlína jsme vyrazili brzy ráno, po dvou hodinách jízdy jsme byli na místě. Čekala nás nová hala, jejíž prostředí jsme samozřejmě neznali a soupeř, který na pohled byl fyzicky na stejné úrovni jako my. Vsadili jsme tedy na to, že je překvapíme celoplošnou osobní obranou. A to se nám vcelku dařilo. Po dobré obraně jsme získávali spoustu míčů, ale naší největší slabinou bylo zakončení. To co jsme dokázali zahodit, by bylo na dva zápasy. Míč nám létal všude, jen ne do koše. Naštěstí soupeř je teprve na začátku a měl problémy se přes naši obranu dostat. Ale s přibývajícím časem jsme přestávali běhat, naše obrana už nebyla tak pevná a tak měl soupeř stále více střeleckých příležitostí. V závěru už jsme šetřili naše opory pro další zápas a tak jsme v poslední čtvrtině dali jen 8 bodů. Ale zase jsme nechali hrát hráče z lavičky, kteří získali další herní zkušenosti. Sice jsme dali málo bodů, ale soupeře jsme ubránili na pouhé čtyři. První výhru v soutěži jsme tak měli v kapse.
Autor: Jan Kovařík