BK Krnov

Starší žáci U14 - DIVIZE

2015-09-21 12:09:43
19.09.2015 Starší minižáci U13 - SBK Valašské Meziříčí 65:46 (20:11, 35:17, 51:31)
Sestava:Beeldman Tomáš 24bodů (trojky: 0, TH: 6/10, fauly: 3), Santarius Ivo 17bodů (trojky: 0, TH: 1/3, fauly: 3), Štěpán Jan 12bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Mareš Lukáš 8bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 5), Samake Samuel Ibrahim 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Bajtek Vítězslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Jelínek Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Fildán Lukáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
DSC_0029 kopie.jpgDo nové mistrovské sezóny jsme nevykročili zcela bez potíží. Nejprve jsme vůbec netrénovali, protože na soustředění se nám přihlásilo pouze 5 hráčů a na prázdninové tréninky chodili pouze tři až čtyři hráči!!! Takže jsme začali až od září, což je ovšem vzhledem ke začátku soutěže hrozně pozdě. Navíc nám odpadli další tři hráči, kteří mi to sdělili až v době, kdy jsme začali trénovat. Mrzí to hlavně u Rexe, který byl součástí základního kádru týmu a byl nejbojovnějším hráčem na hřišti. Protože nás najednou bylo málo, museli jsme tým narychlo přihlásit jako U15 s tím, že se do týmu vrátí Čepec a Kopec. A dostali jsme do týmu další novou tvář, Lukáše Lazara, jehož parametry v nás vzbuzují naděje na pivota, kterého jsme dosud neměli. Ale trénuje s námi jen týden a teprve se v basketu rozkoukává, takže je jen na nás, zda ho dokážeme kvalitně a co možná nejdříve připravit na zápasy.
Letošní sezóna nám přinesla také změnu v organizaci naší soutěže. Hrajeme Divizi, skupinu F, což je soutěž nadregionálního významu. Nejprve hrajeme ve skupině MS kraje, systémem každý s každým jeden zápas a pak podle umístění bude nějaká nástavba. Jaká se ještě neví, ale pravděpodobně se spojí mužstva podle umístění ve skupinách.
My jsme začali značně oslabeni, chyběli Čepec s Kopcem, Martin, Mates a Chomič, což jsou hráči základního kádru. Pět hráčů, to moc nahradit nedokážeme. Ale měli jsme v prvním zápase štěstí, protože i soupeř přijel pouze s šesti hráči. Jak je vidět, problémy mají i jinde. My jsme museli hru stavět na trojici Ivo, Tom a Honza, které doplnil Lukáš (po nemoci musel hodně střídat) a Sam. Tato pětice čelila hlavně dvojici hráčů soupeře, kteří své spoluhráče převyšovali o třídu. Ale naší hlavní devízou bylo to, že my jsme byli tři, ostatní se přidávali jen opravdu poskrovnu. Díky této převaze jednoho hráče jsme soupeře dokázali přehrát, ale naše hra byla opravdu na velmi, velmi špatné úrovni. Chybí nám mozek v podobě Chomiče, střelec v dresu Čepce či pod košem Martin. Noví hráči se sice snaží, ale kvalita tam chybí. Rychlostně nám hodně pomohl Lukáš, ale ještě se musí po výpadku potrénovat. Jinak nemůžeme být s naší hrou spokojeni. Je tu jen výhra a nic víc.
Velké poděkování musím složit Ivovi, který zápas odehrát jen s "jednou" rukou, protože po pádu z kola nemohl hrát s míčem v levé ruce. Ale i tak dal 16 bodů, což zápas rozhodlo. Naším lídrem byl jednoznačně Tom, ale chce to přidat více klidu v zakončení a zlepšit práci v obraně. Honza pomohl v rozehrávce, i když se tam vůbec necítí, ale nějaké body dal, což nás posunulo před soupeře. Ostatní se nijak bodově neprosadili (Sam 4 body),což bylo vzhledem ke kvalitě soupeře málo.
Autor: Jan Kovařík