BK Krnov

Starší žáci U15 - Nadregionální soutěž

2016-09-26 09:24:27
25.09.2016 BK Krnov U17 - TJ Sokol Karviná 66:64 (17:17, 40:38, 54:48)
Sestava:Beeldman Tomáš 51bodů (trojky: 3, TH: 8/14, fauly: 2), Martin Křiva 6bodů (trojky: 0, TH: 0/7, fauly: 5), Choma Jakub 5bodů (trojky: 0, TH: 1/4, fauly: 3), Štěpán Jan 4bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Glac Ondřej 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Jelínek Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Šlosárek Filip 0bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 3)
DSC_0909 kopie.jpgV posledních zápasech jsme s Karvinou nehráli dobře a soupeř nás jasně přehrával. Tentokrát přijeli hosté i se svými mladšími nadějemi, přesto jsme je pasovali do role favorita zápasu. Hlavně proto, v jaké sestavě jsme nastupovali my. Oproti sobotě se nedostavil náš nejvyšší hráč Luki, který "zaspal". Bylo nás tedy jen sedm statečných.
Začátek zápasu nám příliš nevyšel, když hosté působili kompaktnějším dojmem. My jsme opět zbytečně ztráceli míče a nabízeli jsme hostům více se zapojit do útočné aktivity. Ve hře nás držel jen Tom, který se postupně dostával do laufu. I když na něm soupeř střídal obránce, nedokázali ho střelecky zastavit. Tom dal v první čtvrtině všechny naše body, protože ostatní hráči zklamali při střelbě šestek. Neskutečný výkon našeho kapitána pokračoval i ve druhé čtvrtině, kdy jeho bodovou šňůru přerušil až Kuba košem za stavu 36:30, ostatní body dal jen on.
Pracně vybodovaný náskok 5 bodů jsme však doslova nechali soupeři snížit v posledních vteřinách poločasu, kdy jsme nechali naprosto volného jediného soupeřova střelce z dálky a ten nás potrestal trojkou.
Po přestávce střelecké hody trochu opadly, protože obrany či chyby převažovaly nad útočnou aktivitou. Hosté se pak ujali vedení 46:44, ale opět nás dostal do vedení Tom. Fyzické nasazení však stálo Toma příliš hodně sil a tak musel být střídán. Veškerá hra tak byla na trojici Kuba, Honza a Martin. Naštěstí jsme tuto kritickou dobu ustáli se ctí a udrželi jsme náskok 6 bodů až do konce čtvrtiny. V té poslední už to bylo o tom, kdo si více sáhne na dno svých fyzických sil. My už jsme "mleli" z posledního, soupeř přece jen mohl střídat více hráčů. Z krize nás vytáhl Honza, do té doby absolutně v útoku neviditelný. Po krásné dvojčce s Kubou poprvé skóroval a hned poté dal druhý koš a zvýšil na 63:55. Ale do konce zbývaly ještě dlouhé dvě minuty. Ty byly pro nás hrozně dlouhé. Nedokázali jsme hrát více takticky. V dlouhých útocích, které jsme měli hrát, jsme ztráceli míče a soupeř najednou snížil na 65:64. Do konce zbývaly jen tři vteřiny, když jsme získali míč a Tom byl faulován. První šestku nedal a pak absolutně nepochopil pokyn trenéra, aby "nastřelil" míč na obroučku. Tom jen nahodil míč na koš a netrefil obroučku. Tím pádem měli míč Karvinští a ti si vzali oddychový čas. Ale i na straně soupeře pracovaly nervy a tak hráči vyhodili míč z autu tak, že jsme ho získali my. Kuba pak proměnil jeden trestný hod, čímž zakončil překvapení (pro nás příjemné). Tuto výhru jsme si vybojovali silou vůle a vynikajícím střeleckým představením Toma. Ale za netaktický závěr se spoustou chyb nemohu hráče pochválit. Klobou dolů před Kubou či Honzou, kteří museli absolvovat celý zápas bez střídání. I když se moc neprosadili střelecky, bez nich by to absolutně nešlo. Martin byl nuceně střídán pro fauly při útočném doskoku, ke kterým nemuselo dojít, kdyby hráči dodržovali pokyny. Zbývající hráči dobře doplnili mozaiku týmu, ve třech bychom to nedokázali...
Autor: Jan Kovařík