BK Krnov

Starší žáci U15 - Nadregionální soutěž

2017-01-15 11:04:22
14.01.2017 BK Krnov U17 - BCM Olomouc 54:49 (16:13, 32:23, 44:35)
Sestava:Martin Křiva 18bodů (trojky: 0, TH: 2/5, fauly: 3), Santarius Ivo 11bodů (trojky: 0, TH: 5/8, fauly: 3), Choma Jakub 9bodů (trojky: 1, TH: 2/2, fauly: 1), Štěpán Jan 8bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 3), Sysala Matyáš 6bodů (trojky: 0, TH: 0/2, fauly: 1), Šlosárek Filip 2bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 1), Jelen Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Bajtek Vítězslav 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0), Jelínek Patrik 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 2), Zouhar Tadeáš 0bodů (trojky: 0, TH: 0/0, fauly: 0)
IMG-20170114-WA0004 kopie.jpgPo ukončení základní části Nadregionální soutěže, kterou jsme vyhráli, byla měsíční pauza. Tu jsme chtěli vyplnit tréninkem s nácvikem herních situací. Bohužel příprava na druhou část mistrovských soutěží neproběhla podle našich představ. Nejprve se zranil Martin, pak nastala virová epidemie a chodili jsme ve čtyřech, pak vánoční prázdniny. V novém roce 2017 jsme sice začali konečně alespoň v 10 hráčích, ale pak nastaly další komplikace s chřipkou. Takže s nácvikem herních signálů jsme moc nepokročili. Naštěstí se ale do zápasu s Olomoucí vrátili do týmu hráči základní rotace : Martin, Honza a Kuba (ten prakticky bez tréninku). A hodně pomohli, bez nich bychom tento zápas nemohli vyhrát. Tuto část soutěže totiž absolvujeme bez našeho nejlepšího střelce a kapitána Toma, který zkouší, jak se hraje basket ve vrcholové verzi. Uvolnili jsme ho pro extraligu, kterou bude hrát v dresu Opavy. A protože rozlosování obou soutěží nám moc nepřálo, Tom si s námi asi nezahraje.
Zápas s Olomoucí jsme měli pod mírnou kontrolou od počátku. Ale náš výkon měl velkou sinusovou křivku. Někdy jsme hráli jako z partesu, abychom hned vzápětí dělali jednu chybu za druhou. V herní pauze jsme chtěli naučit hráče střídat obrany, abychom ztížili útočné choutky soupeřů, ale v první prověrce jsme hned zklamali. Po docela slušné osobní obraně, jsme po přechodu z první zóny zpět do osobky zmatkovali. Půlka týmu hrála zónu, druhá zase osobku. Což znamenalo úplně volné hráče pod naším košem a laciné body pro soupeře. Tato chyba se projevila nejvíce ve druhé půli, kdy jsme po vedení 44:27 změnili opět obranu tak, že nám soupeř dal během dvou minut 8 bodů. I když jsme si vzali oddechový čas, abychom se srovnali, vůbec nám to nepomohlo. Přestalo se dařit střelecky, kdy jsme zahodili naprosto vyložené šance. A naopak soupeři padalo do koše skoro vše. Najednou jsme zbytečně znervózněli, přestali jsme úplně hrát. A tak nadšeně hrající soupeř, kterému jsme sami dali šanci na výhru bojoval až do konce. Za stavu 52:49, kdy jsme měli míč, udělali hosté taktickou chybu v tom, že nás nechali hrát a tak ubíhal čas. A6 tři vteřiny před koncem zápasu hosté konečně faulovali, ale Ivo je potrestal dvěma proměněnými šestkami. Výhru jsme tedy uhráli, ale musíme hrát více disciplinovaně. Když nám vycházely dvojičky s Martinem, musíme je hrát dále a ne hrát individuálně. Ale učíme se za pochodu. Bez Toma musí ty body někdo dát, tady nám pomohl Martin. Bohužel mimo základní pětku máme velkou herní mezeru, protože Filip, Tadeáš či Patrik hrají svou první sezónu.
Takže stále je na čem pracovat. Ale základem je alespoň 10 hráčů na tréninku, ať můžeme hrát na celé hřiště. Toto se nám podařilo jen párkrát....
Autor: Jan Kovařík